Skip Navigation Links

Türk Metal’de Birleşin!!!

Çelik İş Sendikası’nın en eski Şube Başkanlarından Yahya Baylam, İsdemir’deki yetki sürecinde vicdanlara seslenirken anlamlı mesaj verdi:

Ekonomi   A+a-

Çelik İş Sendikası’nın en eski Şube Başkanlarından Yahya Baylam, İsdemir’deki yetki mücadelesinde tavrını açıkça Türk Metal Sendikası’ndan yana koydu.

Hak ve adalet, alın teri, emek mücadelesi konusunda tüm emekçilerin Türk Metal Sendikası’nda birleşmesi çağrısını yapan Yahya Baylam, Çelik İş Sendikası’nı en iyi bilenlerden birisi olarak emeğe ve emekçiye gerçekten değer veren Türk Metal Sendikası’nın bölge açısından büyük bir kazanım olduğuna dikkat çekti.

Yahya Baylam, emeğin yanında olması gereken bir sendikanın, emekçinin elinden emeğini almasının çok acı bir duygu olduğuna dikkat çektiği el yazısıyla yazdığı isyanında, ''ALLAH'' korkusu olmayan haram nedir bilmeyen bu insanlara vicdan sahibi insanların artık ders verme zamanı çoktan geçmiştir. Yarın geç olabilir. Bu süreç tarihi bir süreçtir, önünüze belki böyle bir fırsat gelmeyebilir. Türkiye'de Metal-iş kolunun en büyük temsilcisi olan Türk -metal sendikasını getirin geleceğinizi garanti altına alın, çocuklarınızın istikbaline imzanızı atın ve hiçbir kimsenin tehdidine boyun eğmeyin. Sizin emeğiniz her şeyin üzerindedir ve de en kutsal değeridir.” Dedi.

 

Çelik İş Sendikası’nın en eski Şube Başkanlarından Yahya Baylam, el yazısıyla yazdığı açıklamasında şöyle dedi: “Vicdan sahibi insanlara sesleniyorum. Yıllardır sanki çalışanların belası kenesi hepsinden ziyade yüz karası bu insanlardan kurtulmanın zamanı çoktan geldi ve geçiyor.

Emeğin temsilcisi olması gereken sendikanın, emekçinin emeğini elinden alması kadar acı bir olay olabilir mi? İşçiyi işverene şikayet edip işverenle işçinin çıkışına imza atan sendikacı olur mu?

İşçinin emeğine katık olması gerekirken işçinin %35 gibi ücretini kesen sendika olur mu? Burnunu sokmadığı pislik kalmamış şahsiyet onur gurur diye hiçbir şey bırakmamış.

Temsil hakkını çoktan kaybetmiş anti demokratik ayak oyunlarıyla o makamı kirletmişte kirletmiş. En kötüsü emekçilerin hakkını savunması gerektiği yerde bu insanların emeklerini siyasilere peşkeş çekmiş pazarda mal satıyormuş gibi işçiyi siyasilere sermaye yapmış. Hangi taşı kaldırsanız pislikleri çıkıyor nefret kokuyor.

Yıllar geçmesine rağmen halen işçinin bir sosyal tesisi yoktur. Tatile gideceği dinleneceği burası da benim paramla yapıldı diyebileceği gurur duyacağı bir yer yoktur. Yıllardır almış oldukları aidatlara bir bakın bir de kendilerinin mal varlıklarına bakın.

''ALLAH'' korkusu olmayan haram nedir bilmeyen bu insanlara vicdan sahibi insanların artık ders verme zamanı çoktan geçmiştir. Yarın geç olabilir. Bu süreç tarihi bir süreçtir, önünüze belki böyle bir fırsat gelmeyebilir. Türkiye'de Metal-iş kolunun en büyük temsilcisi olan Türk -metal sendikasını getirin geleceğinizi garanti altına alın, çocuklarınızın istikbaline imzanızı atın ve hiçbir kimsenin tehdidine boyun eğmeyin. Sizin emeğiniz her şeyin üzerindedir ve de en kutsal değeridir.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet