Skip Navigation Links

Aksoy Un. A.Ş. Piyasaya Hızlı Girdi..

Genç işadamı Ferhat Aksoy, Aksoy Un Fabrikası’yla piyasalara döndü..

Ekonomi   A+a-

 

    Dörtyol un Fabrikası’nın üretimini durdurması un ihtiyacının karşılanması noktasında bölgede ciddi sıkıntıya neden olurken, genç işadamı Ferhat Aksoy, Aksoy Un Fabrikası’yla piyasalara döndü.. Her türlü un çeşidini üreten Aksoy Un, çevre illerde unlu mamül tesisleri ve market reyonlarında aranan marka olmayı kısa sürede başardı..

 

    Aksoy Un. A.Ş. Piyasaya Hızlı Girdi..

    Hatay’ın Dörtyol ilçesinde uzun yıllar un üretimi ve Ortadoğu ihracatıyla tanınan Dörtyol Un Fabrikası’nın üretimini durdurması unlu mamül üreticileri ve buğday üreticisini üzmüştü.

    Genç İşadamı Ferhat Aksoy, Dörtyol Un Fabrikası’nda babası İdris Aksoy’dan edindiği bilgi, birikim, ticaret ahlakı ve tecrübeyle Hatay’ın Dörtyol İlçesi Yeşilköy Mahallesi Delta Kavşağı’nda Avrupa Birliği standartlarında yeni bir tesis kurarak Aksoy Un A.Ş. markasıyla yeniden piyasaya dönüş yaptı.

    Un üretiminin lider ve saygın ismi İdris Aksoy’un oğlu Genç İşadamı Ferhat Aksoy, Aksoy Un A.Ş. ile un üreticiliğinde babasından devraldığı bayrağı en iyi yerlere getirmek için kolları sıvadı.

    Avrupa Birliği standartlarında en son teknoloji ile üretime başlayan Aksoy Un ile kısa sürede sadece unlu mamül imalat tesislerine değil, market raflarında da yerlerini alarak evlerin mutfaklarına girmeyi başardıklarını belirten Ferhat Aksoy, Hatay başta olmak üzere, Osmaniye, Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin illerinde hem unlu mamül tesislerine hem de market reyonlarında satılan 5 ve 10 kiloluk ambalajlarla evlerin mutfaklarına girmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

    Genç işadamı Ferhat Aksoy, un üretiminin betonarme yapılarda gerçekleşmesinin sakıncalı durumlar ortayı koyduğunu hatırlatırken, AB standartlarında çelik konstrüksiyon bir tesis ile şeffaf, hijyen şartlarında, el değmeden son teknoloji kullanılarak günlük 200 ton üretim yaptıklarına vurgu yaptı.

    Baba mesleği un üreticiliğinde bayrağı devralmanın gururunu yaşarken, babası İdris Aksoy’un başını her zaman dik tutmak gayretini ifade eden Ferhat Aksoy, “Babam İdris Aksoy, 25 yıl Dörtyol Un markasıyla hem bölge ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sundu. Gerek bölgede buğday üreticisinin kalkınması, gerekse ürettiğimiz unun kalitesi itibariyle piyasalarda çok güzel bir iz bırakan babamız İdris Aksoy’dan edindiğim tecrübe, ticari ahlak ve birikimle Aksoy Un markası olarak yola çıktım. Bölge illerinin un ihtiyacını karşılamakla birlikte, hedefim geçmişte olduğu gibi Ortadoğu’ya ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sunmak.” Dedi.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet