Skip Navigation Links

'Teknolojik Ve Mobil Yatırımlar Revaçta'

Turkcell 'Mobil Şirket' toplantısında konuşan İTSO Yönetim kurulu üyesi Servet Ugutmen:'Teknolojik Ve Mobil Yatırımlar Revaçta'

Gündem   A+a-

 
Turkcell “Mobil Şirket” toplantısında konuşan İTSO Yönetim kurulu üyesi Servet Ugutmen:
 
“Teknolojik Ve Mobil Yatırımlar Revaçta”
 
 
Türkiye’nin en kapsamlı GSM operatörü Türkcell İletişim Hizmetleri tarafından, Hatay bölgesindeki işletmelere yönelik düzenlenen “Mobil Teknolojiler ve Fark Yaratan Şirketler” konulu toplantı, Ottoman Palace’da gerçekleştirildi.
İş dünyası ve yerel yönetimin önde gelen isimlerini buluşturan "Mobil Şirket" toplantısına, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Hamit Civelek, Türkcell İletişim hizmetleri Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven de iştirak etti.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Turkcell'li olmayı tercih eden şirketlerin başarısına daha fazla katkı sağlamak için yeni bir vizyon geliştirerek, Turkcell Mobil Şirket'i hayata geçirdik. 1 yıldır şirketlerimize mobil iletişimin sağladığı olanakları tanıtmak ve danışmanlık vererek yaşayacakları teknolojik dönüşümü kolaylaştırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Anadolu'yu gezerek, binlerce şirketimize bu vizyonu anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz" dedi.
“Bölgemiz sanayisinin ülke ekonomisine katkısı ve günümüz teknolojisinin etkileri” konusunda bir konuşma yapan İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Servet Uğutmen, Mobil yatırımların önemine dikkat çekti.
Günümüzde mobil iletişimin vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade eden Uğutmen, “Bölgemiz sanayisi, 1970’li yıllara kadar tarım ve tarıma dayalı sanayi dallarında gelişime göstermiştir.
İskenderun Demir Çelik fabrikasının 1975 yılından itibaren kademeli olarak üretime geçmesinden sonra, yörede demir-çelik sanayi önem kazanmaya başlamış ve bu ürünün değerlendirilmesine yönelik orta ve küçük çaplı sanayi kuruluşları İskenderun ve Payas civarlarında kurulmaya başlamıştır. Gerek istihdam hacmi, gerekse de yarattığı katma değer açısından demir-çelik sektörü, bölgede imalat sanayinin itici gücü olmuştur. İmalat sanayi, özellikle makine, filtre, tarım araç-gereçleri, ayakkabı-deri işlemeciliği ve mobilya üretiminde gelişmiştir. İskenderun Demir Çelik Tesisleri’nin tamamlanmasını izleyen yıllarda, özel sektöre ait çelikhane ve haddehanelerin de devreye girmesi ile günümüzde İskenderun, demir-çelik sektörünün önemli bir merkezi haline gelmiştir. Ayrıca İskenderun, Payas ve Antakya Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilmekte olan boru, filtre, tel-çivi ve metal alaşım tesisleri de sektörün entegrasyonu ve üretimin çeşitlendirilmesi açısından önemli yatırımlardır.
Metal endüstrisi ile ülkenin ekonomik performansı doğru orantılıdır. İstatistiki bilgilere göre 2012-2014 yılları arasında Türkiye çelik sektöründeki talep %7’lik yıllık bileşik büyüme oranı ile hem ham çelikte hem de çelik ürünlerde büyüme gösterecektir. Çelik üretiminde de aynı dönem içerisinde %7,5’lik yıllık bileşik büyüme oranı ile büyüme beklenmektedir. 30 Üretim ve tüketimdeki artışların yanında ihracat ve ithalatta da, yıllık bileşik büyüme oranı sırasıyla %23 ve %20 olmak üzere, artış beklenmektedir. Türkiye’nin ithal ettiğinden daha fazla metal ve metal ürünleri (özellikle çelik) ihraç etmesi ve 2014 yılı itibarıyla ihracatın 31 milyon ton çelik olması beklenmektedir” şeklinde konuştu.
Son yıllarda yapılan yatırımlarda modernizasyon ve teknolojik yeniliklerin ön planda tutulduğunu ifade eden Uğutmen, “Son yıllarda İsdemir’in modernizasyon çalışmaları, yeni kurulan tesislerdeki donanımın, günümüz teknolojisi doğrultusunda yapılandırılması, imalat kayıplarını en aza indirmektedir. İskenderun 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren farklı kapasitelerdeki işletmelerde, %50 Demir-Çelik, %20 Makine imalatı, %10 Filtre imalatı ve %20 boru imalatı gerçekleştirilmektedir.
İnşaat aşamasındaki 2. Organize sanayi bölgesinde faaliyete geçecek olan tesisler, istihdam ve bölge ekonomisine takviye destek sağlayacaktır. Erzin’de kurulması planlanan OSB’de, sanayi sektörünün gelişmesine ivme kazandıracaktır.
Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu listesinde ilk 500 firma arasında İskenderun ve Dörtyol’da faaliyet gösteren 15 tane firma bulunmaktadır.
Türkiye’nin ilk filtre fabrikası 1966 yılında İskenderun’da kurulmuştur. Bu sektör İskenderun’u günümüz Türkiye’sinin otomobil filtre üretim merkezi yapmıştır. Şu anda; filtre üretiminde yaklaşık 2.000’e yakın insan çalışmakta, otomotiv yan sanayi olarak adlandıracağımız her türlü filtre üretim tesislerinde ülkemizin filtre üretiminin % 63’ü karşılanmaktadır. Üretilen filtrelerin yarısından fazlası ihraç edilerek, yılda 10 milyon $ dolayında döviz girdisi sağlanmaktadır.
İskenderun Organize Sanayi Bölgesi'nden sonra kurulan Payas Organize Sanayi bölgesi, iş adamlarına önemli yatırım alanı oluştururken, sanayinin yıllar itibariyle il ve ülke ekonomisindeki payı da artmaya devam etmektedir.
Ülkemizin Gayri Safi Yurt içi Hasılası içerisinde Hatay, en büyük katkıyı sağlayan 12'nci il konumundadır
Hatay, gerek İskenderun limanı ve Cilvegözü Gümrük Kapısından yapılan ihracatla, gerekse Akdeniz İhracatçı Birlikleri kanalıyla ilimiz dışındaki gümrük kapılarından yapılan ihracat ile yılda 1 milyar dolardan ($) fazla ihracat gerçekleştirmektedir.
Yumurtalık Serbest Bölgesinin İskenderun Körfezinde yer alması, İskenderun’da tersane kurulacak olması, İSDEMİR’in yassı mamul üretimine geçmesi, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı, Kerkük –Yumurtalık petrol boru hattı, Mavi Akım Projesinin İskenderun Körfezi ile bağlantılı bulunması ve doğalgaz boru hattının İskenderun ve Payas O.S.B’ne gelmesi, İskenderun ve Dörtyol bölgesini adeta bir endüstri merkezine dönüştürmüştür.
İskenderun Limanı’nın özelleştirilmesi, bölgedeki ticari hareketlenmeyi azami seviyede arttıracaktır. Liman yakınlarına kurulması planlanan Lojistik köy, demir çelik ve enerji üssü konumundaki bölgemizin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’e açılan kapısı olması yönünde önemli bir girişimdir.
2012 yılı Şubat ayında Hatay'ın ihracatının yüzde18 gerilediği görülmektedir. Bu kaybın, komşu ülke Suriye’de yaşanan krizden kaynaklandığı yadsınamaz.
Genel anlamda, sanayi ve enerji sektöründe yapılacak yeni yatırımlar, İskenderun körfezini Türkiye’nin en önemli ticaret merkezi haline dönüştürecektir” şeklinde konuştu.
Mobil iletişimin sahadan ofise bilgi akışını en hızlı ve kaliteli şekilde gerçekleştirdiğini ve verimliliği arttırdığını belirten İTSO Yönetim Kurulu üyesi Servet Uğutmen, “Yakın gelecekte işlerimizin daha büyük mecralara yayılacağı, enerji üssü olma yolundaki yatırımlar, İskenderun limanının özelleşmesi ve İskenderun’un ülkemizin en önemli ticaret merkezi haline dönüşeceği düşünülürse, teknolojik ve mobil yatırımlar kaçınılmaz bir ihtiyaç olacaktır. Rekabetin acımasızlığı, ticari yaşamımızda fark yaratabilmenin karlılığı arttırdığı, tartışmasız bir gerçektir. Teknolojinin işimizi, verimliliğimizi geliştirmesi ve en önemlisi karlılığımızı arttırması maksadıyla bu toplantıyı organize eden Turkcell İletişim hizmetleri A.Ş ve şirketin Genel Müdürü Sn. Süreyya Ciliv’e teşekkür ederim” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet