Skip Navigation Links

Ulusal Yas Gününde Kutlama Yapamazdık

Dokuz Ocak İlkokulu Kutlamaları İptal Etti

Gündem   A+a-

Dokuz Ocak İlkokulu aylardır titizlikle hazırlandığı yıl sonu etkinliğini Soma’daki göçük nedeniyle iptal etti.

Dokuz Ocak İlkokulu 1. sınıf öğrencileri ile okul öncesi eğitimdeki öğrencilerinin yıl boyunca hazırladıkları çalışmaları sergileyecekleri yıl sonu etkinliği Manisa İli Soma İlçesindeki kömür ocağında yaşanan ve ilk belirlemelere göre 238 vatandaşımızın hayatını kaybettiği göçük nedeniyle iptal edildi.

Aylardır hazırlığı titizlikle süren etkinlik ulusal yas ilan edilen bir günde kutlanamayacağı için Okul İdaresi tarafından Okul Aile Birliği ile alınan müşterek bir kararla iptal edildi.

Kutlamalar için okulda hazır bulunan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Tekdöş Manisa İli Soma ilçesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için dua ederken çok sayıda müdür de duaya eşlik etti.

Dokuz Ocak İlkokulu Müdürü Cemal Tabak’da yaptığı açıklamada; “Ulusal yas ilan edilen ve ilk belirlemelere göre 238 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bir günde kutlama yapamazdık. 

Her ne kadar çocuklarımız uzun emek ve gayretlere, velilerimiz de gönüllü olarak bu güne katkı sunmak için çaba sarf etmiş olsa da kutlamaları iptal etmiş bulunuyoruz. Okulumuzda bulunan misafirlerimizle birlikte sadece Anasınıfı öğrencilerimizin hazırlamış olduğu sergiyi açılış yapmadan sadece minik yavrularımızın gönlünü hoş etmek adına şöyle bir dolaşarak etkinliği noktalayacağız. Çünkü minik yavrularımıza yaşanan olayı anlatabilmek mümkün değil. Bu vesileyle yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, ailelerinede sabır diliyorum.” dedi.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet