Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Korku Büyüyor ! Sayı 201'e Yükseldi !

Soma'da korkulandan fazlası oluyor...

Gündem   A+a-

Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ocağında meydana gelen faciasının ardından bölgeye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 05.00'te yaptığı açıklamada hayatını kaybeden işçi sayısının 201'e yükseldiğini açıkladı.

 

Cenazelerin bir bölümü hastanelerde yer kalmadığı için Kırkağaç'taki soğuk hava deposuna konuldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gece boyunca 3 açıklama yaptı. Saat 01.50 , 03.00 ve 05.00'te açıklamalarda bulunan Taner Yıldız kurtarma çalışmaları ve hayatını kaybeden işçilerin sayısı hakkında bilgi verdi.

 

Taner Yıldız 05.00'te yaptığı açıklamada hayatını kaybeden işçi sayısının 201'e yükseldiğini, yaralı işçi sayısının da 80 olduğunu duyurdu.

 

80 yaralı arasında kurtarma çalışmaları için madene inip dumandan etkilenen kurtarma ekiplerinden de kişilerin bulunduğu belirtildi. Bakan Yıldız, "Bizim endişemizi daha da artıracak bir durumdur bu. Daha da zorlanacağımız bir durum olabiilir. Daha kritik bir döneme giriyoruz, daha kritik bir noktaya gidiyoruz. Çalışmalara ara verilmedi, ancak zaman ilerledikçe daha da hızlı bir şekilde olumsuzluğa gidiyor. Endişemiz ondan. Şu anda 430 kişi kurtarma çalışmasında bulunuyor. İhmal varsa hiçbir yerde kayıtsız kalmadığımız gibi buna da kayıtsız kalmayız ama bu bu gecenin gündemi bu değil. Bu sabahın gündemi değil. Tek bir şeye fokuslandık, o arkadaşlarımız sağ olarak kurtarılması. İdari ve adli ne varsa zaten o yapılır. İşçiler çevre ilçelerden, özellikle Savaştepe'nin de bulunduğu yerlerden. Sayı endişe edeceğimiz bir noktaya doğru gidiyor. Şu andaki sayımız da çok fazla. Cenaze işlemlerinin de yapılması gerekiyor. Görev dağılımı yaptık. Yüreğimizde büyük bir acı dolarak bunları yapıyoruz. Herkesin bulunduğu ilçede köyde toprağa verilmesi daha doğru görünüyor" dedi.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar