Skip Navigation Links

Bu Söylenen İNSANIN KENDİ AYAĞINA SIKMASI!”

TSK üzerinde son zamanlarda yaşanan olayları değerlendiren TEMAD İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır,TSK’ ya kumpas kurmaya çalışanların olduğunu beli

İskenderun   A+a-


TEMAD İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır... paylaşan: 8gunhabercom

 

    TEMAD Başkanı Kazım Çakır;

    “Bu Söylenen İNSANIN KENDİ AYAĞINA SIKMASI!”

    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üzerinde son zamanlarda yaşanan olayları değerlendiren Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır, TSK’ ya kumpas kurmaya çalışanların olduğunu belirtip, TSK’nın kendi moral ve motivasyonunu sağlayabilecek güçte olduğunu söyledi. Suçlanan askerlerin suç gerekçelerini ‘insanın kendi ayağına sıkması gibi bir şey bu’ diye nitelendiren Başkan Kazım Çakır, hukukun toplum vicdanında pek yer almadığını savundu.

 


 

    “O Seviye de İnsanlar Kolay Yetişmiyor…”

    Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden tutuklu Kurmay Albay Özenalp’ın ölümünün TSK’yı derinden sarstığını söyleyen Başkan Çakır; “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gelenekleri, görenekleri olan çok derin köklere dayanan bir kurum. Bu milletin özünden oluşan özünü yansıtan büyük bir kuruluş TSK… TSK’ da subay, astsubay, uzman çavuş ve er erbaşların morallerinin en üst seviyede olması herkesin takdirindedir. Şunu vurgulamak isteriz. Her ne olursa olsun hangi durumda olursa olsun TSK kendi moralini en üst seviye de tutabilecek karaktere sahip bir kurum. Evet, ufak tefek sorunlar etkileyebilir. Ancak onların görev yapma kabiliyetini azaltmaz. Biliyorsunuz ki son zamanlarda iki defa müebbetten ceza alan Genel Kurmay Başkanımız serbest bırakıldı. Bunun haricinde diğer balyozdu, kafesti, Ergenekon’du bu tür şeylerden tutuklanan askerler onların masum oldukları, suçsuz oldukları bir kumpasa geldikleri iktidarımız tarafından bütün kamuoyuna anlatıldı. İnsanın ayağına kurşun sıkması gibi bir şey bu yani kendi orduna kumpas kurmayı en ilkel bir düşünce olarak görüyorum. Çünkü senin can ve mal özgürlüğünü koruyan, kollayan bir kuruma siz eğer kumpas kuruyorsanız en büyük ihaneti yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle gerek kumpas kuranlar gerekse bunlara ortak olan kişilerin hemen ortaya çıkartılıp bunlara gerekli işlemlerin yapılması bizlerin merakla beklediği bir konu. Şu anda da gündem de görüyoruz, yok paraleldi, yok şuydu, yok buydu… Bir takım söylentiler ile TSK’ya kumpas kurulduğu söyleniyor. Bizim yapabileceğimiz en güzel şey bu kumpas kuranları bir an önce adalet önüne çıkartmaktır. Tabi ki çok üzücü olaylar yaşıyoruz. Cezaevine alınan insanların ne kadar masum olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna rağmen TSK kendi moralini bozmadan işlerinden ayrılmadı. En son çok acı çektiğimiz bir durumsu… Murat Özenalp albayımızın vefatı bizleri derinden üzmüştür. Son derece masum bir kişi. Zaten içeri alınan askerlerin bir suç delili olmadığı için hepsini serbest bıraktılar. Murat albayımız da masum olan bir Türk subayıydı. Kurmay bir albayımızın orada beyin kanamasından ölmesi hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Amirallik, generallik bekleyen askerlerimizin tutuk evinde ölmesi bizleri derinden üzüyor. O seviyede ki insanlar kolay yetişmiyor. Düşünün en az 25 yılını TSK’ya sadakatle vermiş insanlar herhangi bir şekilde ithamla içeri alınıyor. Bize göre toplum vicdanında yer almayan hukuk pekte hukuk sayılmıyor. Çünkü Adnan Menderes’i idam ettirende hukuktu. Ama toplum vicdanında hiçbir zaman yer bulmadı. Genel Kurmay Başkanımızı örgüt kurmaktan yargılıyorsunuz iki defa müebbet hapis veriyorsunuz sonunda da salı veriyorsunuz. Demek ki bu vicdani bir muhakeme bizleri o yola sevk ediyor. Ama yattığı süre içerisinde bunun hesabını kim verecek. Bu nedenle TSK kendi moralini kendi bulacak güçte yapıya sahip. Onun için biz sadece temenni de bulunuyoruz” açıklamasına yer verdi.

 


Bu Söylenen İNSANIN KENDİ AYAĞINA SIKMASI!”  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet