Skip Navigation Links

1 Mayıs Alınterinin Bayramıdır...

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha kutlama mesajı yayınladı

Gündem   A+a-

 

    İşçilerin, günlük çalışma süresi konusunda küresel ölçekte dayanışmayla verdiği mücadeleden doğan 1 Mayıs "Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha kutlama mesajı yayınladı

 

   1 Mayıs işçi ve emekçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü ve alınteri’nin bayramıdır.

 

    1889’da uluslararası işçi sınıfı tarafından 1 Mayıs “dünya işçilerinin birlik, mücadele ve dayanışma günü” olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de1923’te resmi olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 

   1 Mayıs’ın alanlarda, işçilerin isteklerinin özgürce dile getirildiği ve coşkuyla kutlandığı bir şölen haline gelmesi işçi ve emekçilerin en doğal hakkı ve ülkemizdeki demokrasi seviyesinin göstergesidir.

 

   İşsizliğin kitlesel boyutta olduğu, iş güvencesi ve işçi haklarının hala uluslararası standartların altında kaldığı Türkiye’de, 1 Mayıs’ın mücadele geleneğine sahip çıkmak, işsizliğe, eşitsizliğe, üretimsizliğe ve adaletsizliğe karşı çıkmak demektir.

 

     Bir bayram günü olan 1 Mayıs Ülkemizde anarşi ve terör ile özdeşlendirilmek istenmektedir. Bazı güçlerin provokasyonlarıyla 1 Mayısta şiddet olayları çıkartılarak bu bayram günü “kan’la” gölgelendirilmeye çalışılmaktadır.

Hatta provokatif eylemler 1977 Taksim kutlamalarındaki gibi 37 insanın katledilmesine kadar götürülebilmektedir.

 

     Bu bağlamda 1977 Taksim kutlamalarında yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri de saygıyla anıyor, 1 Mayıs’ın işçilere, emekçilere ve tüm çalışanlara kutlu olmasını diliyorum.

 

   Sevgi ve Saygılarımla,

 

    NAZIM CULHA

    ARSUZ BELEDİYE BAŞKANI

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet