Skip Navigation Links

Türkiye’de Çürümüş Sistemle 1 Mayıs

1 MAYIS, SAMANDAĞ’INDA KUTLANDI

Gündem   A+a-

  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm yurtta olduğu gibi Samandağ’ında kutlandı. Cumhuriyet Alanındaki kutlamalarda Şam Üniversitesi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, Av. Anıl Cevahir Can, Hatay TGB İl başkan Ali Turna konuşma yaptı.

Türkiye’de 1 Mayıs’ı acılı ve hüzünlü kutladıklarını belirten Şam Üniversitesi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, “Türkiye’de çürümüş sistemle 1 Mayıs’ı kutlamak kabul edilemez. 2014 yılında 6 milyona yakın sendikalıdan sigortalı işçi sayısı 400 – 500 bin arasındadır. Sermayenin dini imanı yoktur. Sermaye bir ülkeyi param parça eder. Sermaye bir ülkenin önce bayrağını hedef alır. Tıpkı Irak’ta olduğu gibi. Sermaye Irak petrolünü, altınını, tarihi eserlerini, gazını bayrağını parçaladı. Şimdi ise paramparça olmuş bir Irak. Şimdi emperyalist ülkeler Suriye yi parçalamak istiyor. Emperyalist ve sermaye ülkeler Demokrasi getireceğiz bahanesiyle insanları bir birine kırdırıyor. Binlerce insan katlediliyor. Şam, büyük bir coğrafyanın ismidir. Dünyanın kalbi Şam coğrafyasıdır. Ama bu kalbin atan nabzı ise İskenderun Limanı’dır. Bu coğrafyaya hâkim olan güç her zaman yükselmiştir. Emperyalist güçler Suriye’de emellerine ulaşamayacaklar” şeklinde konuştu.

 
 

Av. Anıl Cevahir Can “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Samandağ’ında kutlamak istedik. Her zaman savaşa karşı gelerek Suriye ve Samandağ halkının yanında olduk. Mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız.”dedi.

TGB Hatay İl Başkanı Ali Turna “Selam olsun, Dilinde Mustafa Kemal'in Askerleriyiz sloganlarıyla, emeğine sahip çıkan Yatağan işçilerine. Selam olsun dilinde Mustafa Kemalin Askerleriyiz sloganlarıyla, Bolu beyinin barikatlarını yıkanlara. Selam olsun dilinde Mustafa Kemalin Askerleriyiz sloganlarıyla, 16 Eylül’de Emperyalizmin zulmüne kardeş Suriye halkının sesine ses katanlara . Bu 1 Mayısın 1 Mayıs 1977’den buyana geçen 1 Mays’lardan çok farklı bir önemi var . Bu 1 Mayıs emeğimiz ve vatanımız için bizi bir eden , birleştiren Kuvay-i Milliye'nin bağımsızlık bayrağıyla 1 Mayıs alanlarındayız. Milyonları ayağa kaldıran Cumhuriyet Hareketi emekçilerle buluşuyor. Tarih devrimin parolasını yasaklanan 19 Mayıslarda Gençliğin dirilişiyle, Tekel, Şişecam, Yatağan işçilerinin şanlı mücadelesiyle, Gezide elinde Türk Bayrağı ile zulme karşı sağı-solu-aleviyi-sünniyi-türkü-kürdü-arabı birleştiren diktatöre karşı şehitler veren halk hareketiyle önümüze koymuştur. Parola bellidir; Vatan-emek-kardeşliktir. Ancak bu parolayla 1 Mayıs 77'nin hesabı sorulur. Ancak bu parolayla patronun, ağanın, diktatörün zulmü yıkılır. Ancak bu parolayla emekçilerin hakları kazanılır. Ancak bu parolayla Suriye'de Filistin'de Bütün Ortadoğuda dirlik sağlanır …Ve ancak bu parolayla Samsun’dan Ankara'ya çıkılır ve Cumhuriyet Devrimi yeniden kazanır. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri bulunmakta. Parolamızı belirledik ve kaybedecek vakit yok Şuandan itibaren önümüzdeki ilk iş; gaflet, dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunanları başımızdan defedip, işçinin emeğini, köylünün toprağını, öğrencinin geleceğini koruyacak kollayacak yani Cumhuruna yakışacak bir Cumhurbaşkanı belirlemektir. Ve çok iyi biliyoruz ki bunu belirlemek Samsun’dan Ankara’ya Çıkarak olur ve Bizler Atatürk gençliği olarak görevimizin bilincindeyiz. 17-19 Mayıs'ta Mustafa Kemal kararlılığıyla, onun yolundan Deniz Gezmişler gibi Samsun’dan Ankara'ya yürüyerek Çankaya'ya nasıl çıkılacağını tarih önünde bir kez daha göstereceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

Alandaki kutlamalara Atatürkçü Düşünce Derneği, Bakkallar Odası, Berberler ve Kuaförler Odası, Çevre Koruma Derneği, Eczacılar Odası, Kuyumcular Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, İşçi Partisi, Mali Müşavirler Odası, Tekebaşı Su Ürünleri Kooperatifi, Terziler Odası, Türkiye Gençlik Birliği, Ulusal Eğitim Derneği, Ziraat Odası destek verdi.

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet