Skip Navigation Links

Emeğiyle Yaşayan Herkesin Mücadelesi

2 Günlük Oturma Eylemi yapan Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Katkat, sağlıkta alınan Katkı Payı İptali için dava açtıklarını söyledi.

Gündem   A+a-

2 Günlük Oturma Eylemi yapan Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Katkat, sağlıkta alınan Katkı Payı İptali için dava açtıklarını söyledi…
Emekli-Sen, sağlıkta alınan katkı payına dikkat çekmek için geçtiğimiz hafta sonu İskenderun’da bir oturma eylemi gerçekleştirdi.
DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Halil Katkat, Boyacılar Parkı’nda başlattıkları iki günlük oturma eylemi öncesi bir basın açıklaması yaparak, hükümetin sağlık ve sosyal güvenlik politikalarını eleştirdi.
Başkan Katkat konuyla ilgili olarak; “Daha önce çeşitli zamanlarda yaptığımız; açıklamalarda, sağlıkta alınan muayene ücreti, katkı/katılım payı ve ilaç katkısının anayasaya aykırı olduğunu ve konunun anayasa mahkemesine götürülmesi talebiyle iş mahkemesinde dava açacağımızı söylemiştik. Davanın açıldığına ilişkin haberler birkaç gündür basında yer almaktadır. Evet, konuyla ilgili olarak Ankara Nöbetçi İş Mahkemesi’ne yapılan başvuruyla dava açılmış bulunmaktadır” dedi.
Katkat, Türkiye’de 5510 sayılı SSGSS yasasının tartışıldığı süreçte başta Başbakan, tüm AKP sözcüleri ile yasa savunucusu bürokratların topluma reform masalları anlattıklarını, şimdi reformun cilasının dökülmekte olduğunu da belirterek, su yüzüne çıkan gerçekleri de şu şekilde sıraladı;
“Yasanın yürürlüğe girmesiyle hastaneler işletme, hastalar ise müşteri oldu. Bu nedenle sağlık kurumuna her gittiğimizde, muayene ücreti ve katkı/katılım payı ödüyoruz.
Alacağımız sağlık hizmetlerinin birim fiyatı SGK tarafından belirleniyor, bilinçli olarak düşük belirlenen fiyatlar alacağımız hizmetleri karşılamaktan uzak olduğundan, fiyatının üzerindeki bedeli cebimizden ödüyoruz.
Hastaneler hizmet kalitesine göre sınıflandırılıyor, bundan sonra paramızın yettiği hastaneye gidebileceğiz. Her özel hastane bulunduğu sınıfa göre sınıflandırılıyor, bundan sonra paramızın yettiği hastaneye gidebileceğiz.
Her özel hastane bulunduğu sınıfa göre SGK tarafından belirlenen birim fiyatın üstünde yüzde 40 ile yüzde 70 arasında değişen oranlarda ek ücret alıyor.”
Şube Başkanı Halil Katkat, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması ve sendika hakkının tanınması için iki günlük oturma eylemi yaptıklarını, emekten yana olan herkesi kendilerine destek olmaya çağırdıklarını, mücadelelerinin sadece emeklilerin değil, emeğiyle yaşayan herkesin mücadelesi olduğunu da sözlerine ekledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet