Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Minikler büyüklerini unutmadı

Dr.Gani Bahadırlı 75.Yıl Anaokulu'nda duygulandıran ve unutulmayacak bir yaşlılar haftası programı düzenlendi.

Eğitim   A+a-

 

    Dr. Gani Bahadırlı 75.yıl Anaokulu okul müdürü ve öğretmenleri tarafından yaşlılar haftası kapsamında hazırlanan programa çok sayıda büyükler katıldı. Program öncesinde okul müdürü ÇİĞDEM ARSLAN tarafından yapılan konuşmada duygusal anlar yaşandı. Okul müdürü Çiğdem Arslan;

    Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Türk toplumu bu temel kural doğrultusunda, toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız.

    Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek gurur vericidir.

    Mustafa Kemal ATATÜRK demiştir ki “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.”

    Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum diyerek programı başlattı.

 

    Program sınıflarda öğrencilerin misafirlerine sundukları slayt, şarkı, şiirlerle devam etti. Duygusallık ve selinin yaşandığı programda her çocuk kendi misafirine kendilerinin hazırlamış olduğu hediyeleri takdim ettiler. Çocuklar büyükleriyle fotoğraf çekildiler. Program sonunda büyüklerimiz, dede ve nenelerimizin anı defterine bugünle ilgili yaşadıkları duyguları yazarak paylaştılar.


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar