Skip Navigation Links

Anemon Otel Türkiye'ye Hayırlı Olsun..

Başbakan Yardımcısı Arınç, İskenderun Anemon Otel'in Açılışını Yaptı

Gündem   A+a-

 

    İskenderun Anemon Otelin resmi açılış töreni Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katıldığı sade bir törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Arınç, Türkiye’de Anemon gibi yerli otel zincirlerinin, uluslararası markaların önüne geçmeye başladığını memnuniyetle izlediklerini söyledi.

     Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, H.Bayram Türkoğlu, AK Parti İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, AK Parti Hatay eski Milletvekili Mehmet Soydan, İskenderun İlçesi'nin ileri gelen işadamları ile seçkin davetliler katılım gösterdi.

 

     Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura, açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’de AK Parti hükümetinin istikrarlı döneminde geçmiş yıllara oranla 3 kat daha hızlı büyüdüklerini belirterek bunun siyasi ve ekonomik istikrara bağlı olduğuna dikkat çekti. İsmail Akçur’a kendisi gibi Manisalı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu: “1990’dan 2002’ye kadar 5 otel, 2002’den 2012’ye kadar ise 10 yılda 15 otel yaptık yani üç katı büyüdük. Bu hızlı büyümemiz hükümetin sağladığı istikrarlı yönetim sürecinde yapabildik. 45 yıldır işin içinde olduğumuz otelcilik sektöründe olan bir iş adamı olarak ülkemize sağladığınız istikrar ortamından dolayı size teşekkür ediyoruz. Otellerimizin açılışlarını siz yaptınız bize uğur getiriyorsunuz aklımızın gücümüzün yettiği kadar ve Allah güç verdiği kadar ülkemizin turizmine hizmet etmeye ve cumhuriyetimizin 100. yılında otel sayımızı 40’a çıkartmayı ve Anemon markasını uluslararası oteller arasında saygın bir yere taşımayı hedefliyoruz. İskenderun Anemon Otel’in İskenderun’a Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

      Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin turizm sektöründe ne kadar iddialı bir şekilde ilerlediğinden söz etti. Arınç Anemon Otel’in Türkiye’de doğup Türkiye'de büyüdüğünü güleryüzlü hizmeti ile haklı bir şöhrete kavuştuğunu belirterek şöyle konuştu: "Anemon Manisa lalesi demek, İsmail beyde Manisa’da yetişmiş çok değerli ve hayırsever bir arkadaşımız. Antakya Anemon Oteli de birlikte açmıştık, bugün ise İskenderun Anemon otelin sembolik açılışını yapıyoruz. Otelimizin İskenderun'a Hatay’a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum.

     Ülkemizde en gelişen sektörlerden birisi konaklama ve hizmet sektörüdür. Bu konuda çok iyi bir şöhrete sahibiz, her yere gidiyoruz otelleri geziyoruz çok şükür hizmet sektöründe 1 numarayız, mesela Yunanistan’da bir çay istersiniz çok sonra gelir, içme suyu bulamazsınız. Bu konuda bizden çok geri olduklarını gördüm. Bakın Anemon otellerin sahibi İsmail bey çok güzel bir turizm otelcilik meslek yüksek okulu yaptı. Otellerde çalışacak deneyimli becerikli kadrolar yetişmesi için ve görünen o ki bu konuda çok iyi bir noktadalar. Türkiye’de yerli zincirler uluslar arası zincirlerin önüne geçmeye başladı. Mesela geçen Bursa'da 4 tane büyük otel açıldı. İşte Anemon Otel zincirleri bunların başında gelenlerden birisi ve yüzümüzü ağartıyor. Turizm bizim için çok önemli 2012 rakamlarına göre 36 milyon turistin Türkiye’ye geldiğini ortaya koydu. 2013’te ondan çok farklı değil 30 milyon dolarlık turizm kazancımız var. Bacasız endüstri. Hamdolsun yüzbinlerce insan Türkiye’ye geliyor beğeniyor" dedi.

      Hatay’da muhteşem bir turizm potansiyeli bulunduğunu belirten Arınç, şunları kaydetti; "İskenderun’u demir çelik sektörü ön plana çıkarsa da tarihi ve yayla turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip. İnşallah Amanos tünel projesiyle İskenderun’u doğu ile birleştirdiğimizde İskenderun’u on İskenderun, Hatay’ı on Hatay yapacaktır. Amanos dağlarını delmek bizim için çokta zor değil, denizin üstünden denizin altından yaptığımız projelere baktığımızda Amanos tünel projemizin de hayata geçecek önemli bir proje olduğunu görebiliriz. İnanç turizmi bakımından çok önemli bir kent olan barış hoş görü ve medeniyet şehri olan Hatay’da turizm sektörü gelişmeye devam edecektir. İsmail beyinde Hatay’ı tercih etmesinin sebebi bu olsa gerek. Ben İsmail beye İskenderun’u ihmal etmediği için yatırımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Herkesin kaliteli bir otele ihtiyacı var İskenderunluların ihtiyaçlarına cevap verecek konumda olan otelimiz hayırlı uğurlu olsun."

     Arınç konuşmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’e destek istedi.

 


Anemon Otel Türkiye'ye Hayırlı Olsun.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet