Skip Navigation Links

Kutsal Topraklara Yolculuk Başlıyor

Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının heyecanlı bekleyişi sona eriyor. İlk kafile 28 Eylül'de yola çıkacak.

Gündem   A+a-

 
Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının heyecanlı bekleyişi sona eriyor. İlk kafile 28 Eylül’de yola çıkacak.
2011 yılı Hac Organizasyonunda 2. kafile başkanı olarak katılacak olan İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu Hac organizasyonu hakkında bilgiler verdi.
Hatay’dan 5 kafilenin Hacca gideceğini, ilk kafilenin 28 Eylül tarihinde yola çıkacağını belirten İskenderun Müftüsü ve 2011 yılı Hac Organizasyonunda 2. kafile başkanı Hamdi Kavillioğlu, bütün hacıların Haccı mebrur yaparak dönmelerini niyaz ettiğini söyledi. Müftü Kavillioğlu: “2011 yılı Hac organizasyonu Diyanet İşleri Başkanlığımız ve A grubu seyahat acenteleri aracılığıyla yapılmaktadır. Memleketimizden hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’a giden vatandaşlarımızın %60’ını Diyanet İşleri Başkanlığımız, %40’ını A grubu seyahat acenteleri üstlenmektedir. İlk çıkışlar 28 Eylül tarihi ile Türkiye’mizden Kutsal beldelere hacı kafileleri hareket etmeye başlayacak ve bayramdan bir hafta öncesine kadar devam edecek. Bayramın 4. günü de tekrar dönüşler başlayacak, yaklaşık bir ayda dönüşler devam edecek. Hatay ilimizde ise 5 kafile Hacca gitmektedir. Bunlardan 3 tanesi Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizesi ile, 2’si ise şirketlerle gitmektedir. Ben de İskenderun Müftü’sü olarak Hatay 2. kafile başkanı olarak bu sene Hac yolculuğuna hazırlanıyoruz. Bugün de kendi kafilemizle bir toplantı yaptık. İnşallah Hatay 2. Kafile olarak 10 Ekim 2011 Pazartesi günü, Hatay Havaalanından kutsal yolculuğumuza başlayacağız. Hatay 1. kafile 9 Ekim Pazar günü hareket edecek, 3. kafile de 11 Ekim günü yine Hatay Havaalanından gidecek. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız vesilesi ile Hatay’dan Hacca gidecek olan vatandaşlarımızın tamamı Kutsal topraklara Hatay Havaalanından gidecek. Bu da Hacca gidecek vatandaşlarımıza bir kolaylık sağlamaktadır.
“Bütün hacılarımızın Haccı mebrur yaparak dönmelerini niyaz ediyorum”
Hacılarımızın kurbanları, Temettü ve Kıran Haccı yapanlar şükür kurbanı keserler. Diyanet İşleri Başkanlığımız yıllardır bu işi organize etmekte, İslam kalkınma Bankası aracılıyla da bu vazifeyi yerine getirmektedir. Ben 2011 yılı Hac organizasyonun başarılı, feyizli, bereketli geçmesini, Dünyaya ve İslam âlemine huzur, birlik beraberlik getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Bütün hacılarımızın Haccı mebrur yaparak dönmelerini niyaz ediyorum” dedi.

Hamdi Kavillioğlu 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet