Skip Navigation Links

Kamuoyuna zorunlu bilgilendirme;

Son günlerde sendika seçimleri ile ilgili özellikle sendika üyesi olmayan kesimlerin sosyal medya paylaşımları

Mustafa GÖNÜLERİ

Gazete Köşesi   A+a-

kraldan çok kralcı rolüyle devam ediyor. Şahsıma yönelik gerek meslektaşlarım gerek oyu bile olmayan çevrelerin imalı paylaşımlarını saygı ve sabırla izliyorum. Gazeteciler tarafsız olur diyenler, kendi destekledikleri adaydan yana paylaşımlar yapan gazetecilere tek kelime yazamıyorlar. Herkesin kendine göre haklı gerekçeleri ile bir tercih hakkı vardır ve saygı duyulması gerekir.

Ben neden bu taraftayim sorusuna gelince; öncelikle kimseyi ilgilendirmez. Ben siz neden ordasınız demiyorsam (-ki sebeplerini kimse bilmez ama ben bilirim) sizin de tercihlere saygı duymanız gerekir..


Milletin namus bekçisi misin muhabbetine gelirsek, evet öyleyim!.. Çapkınlığın ahlaksızlık ile arasındaki ince çizgiyi anlamanızı beklemiyorum. Çevrenize yakınınıza karşı yapıldığı zaman belki anlarsınız ama anlamanızı bununla tecrübe etmenizi asla istemem...

Yukarda dediğim gibi çapkınlık ile haddini bilmemek farklıdır. Herkesin bir özel hayatı vardır. Benim de! Ben iskenderunun en çapkın insanıyım. Benden çapkını yok! Ama ben haddimi bilirim.. Ahlak kurallarına uyarım. Terbiyesizlik etmeden, kimseyi zorlamadan kimseye kim olduğunu bilmeden salça olmam... Çapkın olmak suç ise hesabını çocuğuma, günah ise Allah'a veririm.. Ama sinsi, ahlaksız terbiyesiz isem bunun hesabını elbet ahlak değerlerini kaybetmemiş birileri çıkar sorar..


Şu kişi bu kişiyi destekliyor o yüzden bu taraftayız dedikçe öyle bir şey yok dediniz. Ama var. Bunu siz çok daha iyi biliyorsunuz. Neden kabul etmiyorsunuz. Hadi bilmiyorsunuz ya da inanmıyorsunuz diyelim, size bir kardeş garantisi vereyim, bana inanın ve bana güvenin VAR!... İspat etme noktasında şüpheniz olmasın.


Bu arada sayfamdaki avukatlara soruyorum, whatsap yazışmaları Facebook'ta paylaşmanın cezası nedir? 3-5 ay ise başlayayım paylaşmaya. Beni daha iyi anlamanıza değer 3-5 ay ceza.. Emin olun bunu göze alırım.


Şahsıma ima eden paylaşımlar altına yapılan tercihimin para için olduğu göndermeleri ise gülüp geçtiğim şeyler. Biz kimlerin kimlerden para isteyip, alamayınca saf değiştirdiğini çok iyi biliriz. Açtırmayiın ağzımı.. kimlerin IBAN'nina neler gittiğini de biliyoruz. Bakın aramızdaki fark bu!.. Ben vicdanım ve ahlaki değerlerim neticesinde bir duruş ortaya koyarım bazıları kişisel çıkarları neticesinde safını seçer.


Taraf olduğunuz kişinin önünde arkasında yanında olanlara baktım.. Tercihimin ne kadar doğru olduğunu gelinen süreçte daha iyi anladım. Beni tercihimde yardımcı olduğunuz için ve doğru karar verdiğimi gösterdiğiniz için sizlere de teşekkür ederim. İki aday var. Kimin kazanacağına üye işçiler karar verir. Benim tercihim kaybedebilir. Eyvallah. Ama ben vicdanım ve ahlaki değerlerimden ödün vermeden kaybederim. Kendimle gurur duyarak kaybederim. Ama siz kaybederseniz çıkarlarınız bittiği için üzülürsünüz. Aramızdaki bir fark da bu..


Kısacası değerli dostlar; kimseleri kırmadan dökmeden edebimle saygımla sendika seçimlerinde vicdan, hak hukuk muhasebesi yaparak gazeteci olarak destek verdiğim aday ile ilgili bu tercihimin artık üstüne vazife olmayan kişiler tarafından sorgulanmasına müsaade etmeyeceğimi, artık şahsımı ima eden tüm paylaşım ve yorumlara ispatlı cevaplar vereceğimi hatırlatırım. Lütfen herkes kendi tarafının paylaşımlarını yapsın. Diğer tarafa bulaşmadan destek verdiğiniz tarafı paylaşın.. Söz veriyorum ben size neden diye sormayacağım, laf atmayacağım, ima da bulunmayacağım.. Şunu da unutmayın, adayınız kaydederse siz ve kapalı kapılar arkasında kendini hala bir şey sanan kişiler yüzünden kaybedecek...

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet