Skip Navigation Links

Belen’in Lütfü Savaş’ı Ajlan Özden !

Birkaç ay önce Hatay’da Belen’in seçim stratejisini yazmıştım…

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Aslında AK Parti ve MHP arasındaki yerel seçim ittifakının olmayacağı yönündeki açıklamalar sonrası yazdıklarımın karşılık bulması daha anlamlı oldu.
 
Ne demiştim?
 
Belen CHP’ye bir Lütfü Savaş lazım !
 
Yani demem o ki;
 
Lütfü Savaş gibi sağ tandanslı bir adayla CHP Belen’de seçimi göğüsleyebilir…
 
Belen’de CHP Olur mu?
 
Demiştim…
 
Olur mu, olur!
 
Türkiye burası, her şey mümkün…
 
Dünün solcuları bugün MHP’de ve AK Parti’de…
 
Dünün Ülkücü ve muhafazakarları ise CHP’de…
 
Kimsenin bu analize itirazı olmaz heralde…
 
CHP’nin Belen Belediye Başkan Adayı’nı buldum !
 
Ajlan Zafer Özden…
 
Uzun yıllardır tanırım Ajlan Özden’i…
 
Milliyetçi, Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokrat, dinine bağlı, ılımlı muhafazakar…
 
Tam bir memleket sevdalısı…
 
Belen’in Lütfü Savaş formülü Ajlan Özden !
 
Belen eski Belediye Başkanı Havran Özden’in oğlu…
 
Belediyeciliğe yabancı değil…
 
Toplumun herkesiminden destek gören ve çok sevilen bir isim… CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel’e Belediye Başkanlığı Aday Adaylık dosyasını teslim etti ve resmen başvurusunu yapmış oldu…
 
Belen’de ne tek başına AK Parti, ne tek başına MHP ve ne de tek başına CHP’yi görmek mümkün değil…
 
Geçtiğimiz seçimin sonuçları üzerinden değerlendirmek, rakamları masaya yatırmak sağlıklı bir sonuç vermeyecektir !
 
Birkaç gün öncesine kadar AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı söz konusu iken, son dakika gelişmesi ile yerel seçimlerde ittifak olmayacağı duyuruldu !
 
Siyaset arenasında tüm öngörüleri, tüm hesapları altüst eden bir durum değil mi?
 
CHP’li Engin Altay da bir açıklama yapmış, yerel seçimlerde bazı illerde MHP ile ittifak olabileceği sinyallerini vermişti.
 
Belen’de köklü siyasi geçmişi olan Ajlan Özden’in CHP’den bir gönül ittifakı adayı olarak seçilmemesi için bir sebep göremiyorum!
 
Aksini iddia eden olursa de her platformda tartışmaya hazırım…
 
CHP’nin Belen’deki seçmen kitlesine bakarak öngörüde bulunmak mümkün olamayacağı gibi, Hatay Büyükşehir’i CHP’ye kazandıran Lütfü Savaş formülü Belen için geçerlidir ve adayı da Ajlan Özden olmalıdır…
 
 
 
Biraz hafızaları tazeliyelim mi?
 
13 Şubat 2018 Salı günü tarihli yazımda bakın ne demişim ?
 
Bu durumda CHP’nin sağ görüşlü ve sosyal demokrat tabana da yakın bir isimle Belen’de yola çıkması, iktidar kapısını aralamanın ötesinde seçimi kazandırabilir gibi geliyor..
 
Belen siyasetini uzun yıllardır çok iyi takip eden bir dostumla uzun uzun bölge siyasetini konuşurken bazı rakamlara yer verdi..
 
Aslında verdiği rakamlar, Belen’de CHP’nin 70 yıl sonra ilk kez iktidar olabilmesi için bazı ipuçları veriyordu.
 
Dinledikçe mantıklı buldum..
 
Bakın HBB Başkanı Lütfü Savaş’a,,,
 
MHP, AK Parti ve şimdi de CHP…
 
Ciddi bir kitlesi var..
 
Önümüzdeki seçimlerde karşısına çıkacak güçlü rakipleri olmazsa yeniden iktidar olduğunu şimdiden söylemek mümkün..
 
Belen’de de CHP’nin Lütfü Savaş gibi bir sağ görüşlü ama çok muhafazakar olmayan, toplumun tüm kesimlerini kucaklayabilecek ve hatta tüm siyasi görüşlerin ortak adayı olabilecek bir isme ihtiyacı var.
 
Şuan için Belen’de böyle bir isim yok ama olmayacağını, bulunamayacağını söylemek de Belen halkına haksızlık olur.
 
Bir türlü hizmete doyamayan muhteşem bir şehir Belen…
 
Verilene razı olan, her iktidarın basit işlerle oyaladığı Belen’de müthiş projeler ortaya konulabilir, birkaç yıl içerisinde ekonomisi güçlü, yeni iş alanlarına, farklı sektörlerle tanışmış bir Belen yaratılabilir..
 
Organik tarım ürünlerinden kendi markalarını yaratabileceği bir çok imkanı söz konusu..
 
Yayla turizmi, sağlık turizmi ve aklınıza gelebilecek bir çok şey daha..
 
Arkadaşımla sohbet ederken Belen siyasetini özetleyen, kendi kaleminden bir şeyler yazmasını istedim ve yazının tek bir kelimesine dahi dokunmadan yayınlamak istediğimi de söyledim.
 
Sözümü tutuyorum ve aynen yayınlıyorum…
 
Olur mu olur ve Belen’de CHP..
 
Hatay’ın Belen ilçesinde CHP kaç dönemdir bilinmez yerel seçimlerde iddialı olamamıştır. Ancak memleket adına da inandığı partilere destek olmuştur.
 
Cumhuriyet Halk Partisi, 19 mahallesi 21.000 seçmeni olan 12 km yol üzerinde küçük fakat gelişmeye açık bir şehirde Belediye başkanlığını kazanıp mührünü vurmaya iddialı.
 
Belen halkı 200 metrelik çarşıda ailelerin üstünlük ve birbirleriyle olan hırs ve dedikodularından bıkmıştır.
 
Aynı zamanda Belen ilçesinin hudutlarının Karapelit (Şekere’den) başlayıp. Öteçay (Bakras) köyüne kadar uzundığını düşündüğümüzde seçmen yapısının da değiştiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durum eski belen’de bulunan aile hemonyasının etkisini kaybettiği şeklinde de yorumlanabilir.
 
Belen’in bir benzeri yoktur. Hatay’ın tek merkezi tek geçidi 15 dakika Deniz, 15 dakika yayla, ama yoksun Ankara’ya uzak ve yıllardır hizmetten yoksun kaldırılmış 3. Sınıf şehir görüntüsünden uzaklaşamamıştır.
 
Belen halkı uyanık ve hesaplardır. 70 yıldır Belen’i Ankara’daki hükümetlerle buluşturmuştur. Ancak Ankara çok uzaklarda olmuştur. Yeni dönemde Ankara, Antakya’ya gelmiş Hatay Büyükşehir statüsüne geçmiştir.
 
CHP ilçe örgütü partili partisiz Belen Halkı bundan sonra hizmetlerin Hatay Büyükşehir Belediyesinden olacağına inanarak Belen’i Ankara’yla değil de Hatay’la buluşturma niyetinde olmalıdır.
 
PEKİ BU NASIL OLACAK?
 
CHP ilçe örgütü 2009 yerel seçimlerde bakarak genel seçimlerde Ak Parti 10.000 MHP 5.000 CHP 2500 iken Ak Parti kaybediyorsa bundan yola çıkarak 7 Haziran 2015 seçimlerinde Ak Parti 8.500 MHP 4.600 CHP 4.100 olduğunu bilip MHP’de bir Meral Akşener partisi doğunca Ak Parti’nin rakibi de CHP oluyor. Son olarak yapılan halk oylamasında HAYIR oyları %41 ile 7940 olmuştur.
 
Durumun idrakında olması gereken örgüt Ankara Mansur Yavaş’ı Hatay nasıl Doç.Dr. Lütfü Savaş’ı bulduysa yoğun bir çaba içerisinde olmalıdır.
 
Aday adayları mutlaka olacaktır. Ancak örgüt Mansur Yavaş, Doç.Dr. Lütfü Savaş gibi sağ cenahtan fanatik herhangi bir partiden olmayan ailece bildik ağırlığı olan, idareciliği, yöneticiliği, projeci oluşu demokrat yapısı olup ayrımcılığı olmayan seçim zamanında sponsor arayışına önem veremeyecek mücadeleci şeceresi temiz aday belirleme yolunda çaba sarfetmelidir. Belen’e de bir Lütfü Savaş bulup 70 yıl sonra Belen’i layık olduğu yere getirecek adımı atmalıdır.
 
Tespitler gayet mantıklı, olur mu? Neden olmasın!
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet