Skip Navigation Links

Bir Hancı-Yolcu Hikayesi …

Hani Nerede Kentsel Dönüşüm ?!!!

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

 İskenderun’un gündemini yaklaşık 10 yıldır meşgul eden, meclis toplantılarında  tartışmalara neden olan Kentsel Dönüşüm ve diğer bir çözüm seçeneği olan Yerinde Dönüşüm konusunda ilk zamanlar önemli adımlar atılmış toplantılar düzenlenmiş, açıklamalar yapılmış olsa da, sonrasında bu önemli adımların devamının gelmemiş olması, Pınarbaşı, Numune ve Gürsel Mahalleleri başta olmak üzere, Dumlupınar ve Muradiye Mahallelerinde yaşayanların mağduriyetlerinin sürmesine neden oluyor. 
AK Parti’nin Türkiye genelinde başardığı onlarca muhteşem Kentsel Dönüşüm projesi var. İskenderun neden geri kaldı  bu projelerden veya benim mi bilgim olmadı ! 
Gündemi mi kaçırdım acaba ?
Olabilir..
Cahilliğime verin lütfen…
Kentsel dönüşüm bekleyen mahallelerden bir çok kişiyle konuştum, İskenderun Belediyesi ile bir çok kez görüşmüş olmalarına rağmen çözüm bulunamamış. 
Kentsel dönüşümü sabırsızlıkla bekliyorlar..
Konu ile ilgili bilgi almak için İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Selahattin Gündüz’ü aradım. Bu kentin kangren haline gelmiş bu sorununa duyarlı olduğum için önce teşekkür etti ve İskenderun Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm veya Yerinde Dönüşüm’ün önünü açacak imar mevzuatıyla ilgili pürüzleri ortadan kaldıran herhangi bir çalışma yapıp yapmadığı konusunda bilgi sahibi olmadığını söyledi ve ekledi Selahattin Gündüz; Bu konuyu hemen araştırmaya başlıyorum ve sorunun çözümü noktasında kamuoyu oluşturmak için İMO olarak gereğini yapacağım !!!
Teşekkürler Başkan Selahattin Gündüz..
Hani bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diyor ya atalar, olur da bir gaf yapmayayım, cahilce bir  yorum olmasın diye aradım İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Selahattin Gündüz’ü.. 
O’nun da bilgisinin olmaması, şahsım ve bu konuda endişeli bekleyişi süren Gürsel, Numune, Pınarbaşı mahalle sakinlerinin haklılığını ortaya koyuyor.
Bu yüzden diyorum ya; Memleket Sahipsiz.. 
Bu yüzden hep diyorum ya; Bir hancı yolcu hikayesi diye.. 
Biz hancıyız, yetkiyi milletten alıp da kenti yönetenlerin süresi sınırlı, yani yolcu !!!
Özellikle Numune Mahallesi’nde kayaların altında, daracık sokaklara sıkışmış yaşamlara baktığınızda, ciddi çözümler üretmek adına geçmişte bir çok adım atılmıştı. Her yağmur yağdığında evlerini su basan yüzlerce vatandaşın mağduriyetini çözmek, AK Parti Belediyecilik anlayışıyla iddalı gelen Seyfi Dingil iktidarının sorumluluğudur. 
Üniversitenin hemen dibinde, 30-40 yaşındaki, depreme dayanıksız müstakil konutlarında oturan vatandaşların arsalarının değeri paha biçilemez durumdayken, imar mevzuatındaki eksiklikler, sorunların çözülmemesi, Kentsel Dönüşüm ve diğer bir çözüm imkanı olan Yerinde Dönüşümün de önünü tıkıyor.
Şunun şurasında Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in seçim çalışmalarıyla geçecek 6 ayını saymazsak, icraat için yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir süresi kaldı.
O da zaten bu kısa süreyi doldurmak için oyalanıyor..
Devam eden asfalt ve kaldırım taşı yapımı işi dışında tık yok !!!
Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Meclis Üyeleri ve bürokratlar, eğer bu memlekette başı dik alnı açık yürümek, dost, akraba ve seçmenlerle yüzyüze bakarken utanmak istemiyorlarsa, Numune, Gürsel, Pınarbaşı, Dumlupınar ve Muradiye Mahalleleri’nin kentsel dönüşüm veya yerinde dönüşüm için gerekli şartları en kısa zamanda oluşturup, halka müjde vermeleri gerekiyor. 
 Yeniden yapılaşırken, altyapısı güçlü, otopark alanları olan, yolları genişletilmiş modern şehir görünümüne kavuşması için samimi bir şekilde konu yeniden gündeme alınmalı ve tez elden de çözüme kavuşturulmalıdır. 
Şunu her zaman dile getiriyorum; Altyapısı olmayanın üst yapısı olmaz.. 
Modern, marka bir kent oluşturmak istiyorsanız, beton yığınlarından ibaret değil, yeşil alanların bolca yer aldığı, yolları geniş, otopark imkanı olan, sosyal donatıların herkes tarafından rahatlıkla kullanılabileceği şehirleşme bilincini tez elden oturtmak zorundasınız. 
Gürsel, Numune, Pınarbaşı, Dumlupınar ve Muradiye Mahallelerinin durumu içler acısı..
Her yağmurda zemin katları su basan dar yollarından ilerlemenin mümkün olmadığı bir çarpık yapılaşmanın yerine, modern, altyapısı güçlü, sosyal alanları düzenlemeleri tamamlanmış, yolları geniş bir düzenleme şarttır.
Konunun ilk fırsatta gündeme alınması temennisiyle.. 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet