Skip Navigation Links

Nursan’ı Kim Kapattı ?!!!

Hatay ve Türkiye’nin önemli demir çelik şirketlerinden Nursan kapanalı aylar oldu.

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

 İşçiler eylemde !
Bıçak kemiğe dayandı !!!
Bir düzeltme yapmak gerek !
Nursan’ı Devlet kapatmadı !!!
Aylar süren titiz vergi  incelemeleriyle birlikte yüklü miktarlarla kesilen cezalar sonrası Nursan yönetimi fabrikalarını kapatma  kararı aldı.
Bu nedenledir ki; 
İşçilerine karşı sorumluluğu da Nursan üstlenmelidir..
Vergi incelemesinde ortaya çıkan olağan üstü rakamlar ve vergi kaçağı ile ilgili işçilerin  sorumluluğu olmadığı gibi, Nursan yönetim kurulunun bu konuda suskunluğunu bozması  ve gerçekleri kamuoyuyla paylaşmaları elzemdir. 
Nursan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sevgili İlyas Keleş’in işçi mağduriyeti üzerinden çözmeye çalıştığı Maliye Bakanlığı düzeyindeki işlerinin perde arkası da çok iyi bilinmelidir. 
Vergi kaçırmak suretiyle Devlet ve millet zarara uğratılmış, buna mukabil Maliye Bakanlığı müfettişler marifetiyle yaptığı incelemede, ağızları açık bırakacak kadar büyük bir vergi kaçağını ve bir dizi kağıt oyununu belgelemiştir. 
Kaçırdığın verginin karşılığı olan cezayı ödersin, Maliye Bakanlığı ile anlaşırsın ve ardından da istiyorsan fabrikalarını yeniden çalıştırır, işçilerini yeniden istihdam edersin !!!
İşçi mağduriyeti üzerinden sorunu çözmek, devlet ve milletin uğradığı vergi kaçağından kaynaklanan milyonlarca lirayı affetmek adaletsizlik olur.
Diyelim ki Nursan’a kesilen vergi cezaları affedildi ..
Velev ki oldu ..
Vergi kaçakçılarının tamamına hak doğacak bir uygulamaya imza atıldığı takdirde, diğer sanayi kuruluşlarının da benzer durumlarının affedilmesi gerekmez mi ?
Hakkaniyet gerekiyorsa bu böyle olmalı ve böyle de bilinmeli !!!
Mağduriyeti yaratan sebepleri çok iyi analiz etmenin önemine vurgu yapıyorum..
Nursan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sevgili İlyas Keleş ve ailesiyle ilişkileri çok iyi durumda olan bir gazeteci olarak bunları yazıyorum..
İşçi  mağduriyeti üzerinden sorunun çözülmeye kalkılması, yeni vergi kaçakçılarının önünü açmaktan öteye gitmeyecektir.
Maliye Bakanlığı’nın tespit ettiği rakamlar, milyonlarca insanın hayal edemeyeceği büyüklükte rakamlardır !!!  
Bu da böyle biline..
İşçilerin mağdur edilmesi ve bu durumda Payas Kaymakamlığı ile Payas Belediye Başkanlığı’nın yardım etmediği, dışladıkları gibi bir algı yaratmak da vicdansızlıktan öteye gitmeyecektir.
Nursan’ın sahipleri tarafından kapatılması sonrası mağdur olan 950 işçinin durumu yürek sızlatıyor, hepimizi derinden üzüyor.
Hepsi evlatlarına ekmek götürmenin derdinde alın teriyle çalışan onurlu, şerefli emekçiler..
Nursan yönetiminden kaynaklanan durumu bu nedenle işçi mağduriyeti şeklinde kamuoyuna enfoze etmek vicdani değildir. 
Bölge halkının duygularının bu şekilde sömürülmesi suretiyle hükümete baskı yapılmasını hiç de tasvip etmiyorum.
Nursan Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlyas Keleş ve ailesi, ciddi bir basın toplantısıyla kamuoyuna gerçekleri anlatmalı, fabrikanın kapanma nedenleri ve  devletin kurumlarıyla devam eden görüşmelerin hangi aşamada olduğunu açıklamalıdır. 
İşçilerin geleceğini tayin etmesi ve fabrikaların açılıp açılmayacağı veya ne şekilde tekrar faal hale geleceğinin birinci ağızdan Nursan Şirketler Grubu Yönetimi tarafından açıklanması daha vicdani ve adaletli olacaktır. 
Yoksa Payas Kaymakamı Sayın Hakan Kılınçkaya ve Payas Belediye Başkanı Sayın Bekir Altan’ın sahip çıkmadığı gibi bir algı operasyonuyla hükümete baskı yapmak, devletin onurlu, şerefli bürokrat ve belediye başkanını suçlamak vicdansızlık olacaktır. 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet