Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Annelerde Resim Yapar...

Resim yapmayı sever misiniz? Aslında ben pek sevmem, pek de beceremem.

melodi çiftçi

Gazete Köşesi   A+a-

melodi çiftçimelodi çiftçi 
melodı@8gunhaber.com
Peki bu durum bizi boyamaktan, karalamaktan geri koyar mı , tabi ki hayır. Her zaman etrafımdaki güzel resimler, çizimler yapan arkadaşlarıma hayran olmuşumdur, kızlarım da bu işi benden daha iyi yapıyor gibi. 
     
      Belki de bu yüzden sık sık boyaları kalemleri getirip, başlıyoruz etrafı kirletmeye. Sadece resim kağıtlarını değil canımızın istediği her şeyi boyuyor, farklı tasarımlar yaratıyoruz. Evimizde sürekli bir sanat havası var ki, hiç sormayın. O mantar panolardan, buzdolabı üzerinden resimlerimiz hiç eksik olmuyor. 
    
     Doğrusu,  ben bu durumdan çok memnunum çünkü bunu bir anne hilesi olarak da kullanıyorum. Nasıl mı? Çocuklarınıza sormak istediğiniz sorular varsa, iletişim kurmakta zaman zaman zorlanıyorsanız, yapmanız gereken tek şey, hemen kağıtları ve boya kalemlerini çıkartmak ve çocuğunuz ile oturup resim yapmak. Bu çalışma öyle bir ambiyans yaratıyor ki, o arada pamuk kıvamına gelmiş olan bebişlerinize istediğiniz soruyu yöneltebilirsiniz.
 
      Bu arada size küçük bir önerim daha var. Bu sanatsal çalışmalarınız ile ilgili tüm ürünleri bildiğimiz eski tip bulaşık sepeti içerisinde toparlayıp , dağılmasını engelleyebilirsiniz. Aman etraf dağılır, kirlenir gibi bahaneleri kabul etmiyoruz yani. 
      
     Asıl önemli olan işin içerisine sizin de dahil olmanız, yani birlikte oturup resim yapmanız, yoksa sizin çocuk zaten okulda bu aktiviteyi her zaman yapıyor. Hem bu aralar yetişkinlerin boyama yapması epey revaçta, hatta bunun için özel olarak hazırlanan boyama kitapları bile var. 
      Ama sizin bunlara hiç ihtiyacınız yok. Kapın bir paket beyaz kağıdı, başlayın boyamaya. Emin olun hem size hem de çocuğunuza çok iyi gelecek.  
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar