Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun’un bazı sokak ve caddeleri karanlık

Öncelikle tüm okurlarımın yeni yılını kutluyor, 2014 yılının sağlık, özgürlük, adalet ve barış dolu günlerle geçmesini diliyorum.

Gazete Köşesi   A+a-

MEDYATİK BAKIŞ

 

Doğan SÜSLÜ

 

İletişim:0 532 728 45 53

 

e-mail:[email protected]

 

 

 

   İskenderun’un bazı sokak ve caddeleri karanlık

 

   Öncelikle tüm okurlarımın yeni yılını kutluyor, 2014 yılının sağlık, özgürlük, adalet ve barış dolu günlerle geçmesini diliyorum. Bu arada elbette 2014 yılının yolsuzluk iddiaları, vurgun ve talan girişimleriyle geçmemesini temenni ediyorum. Bugünkü konumuza gelirsek, bugün konumuz yine TEDAŞ. Aslında 2014 yılının ilk köşe yazısında TEDAŞ’ı yazacağım aklımın ucundan bile geçmedi. Ancak şartlar beni yeni yılın ilk köşe yazısında TEDAŞ’ı yazmaya zorladı.

 

   TEDAŞ ve laf yetiştirmek

 

   TEDAŞ’ta siz bir abone olarak hangi konuyu gündeme getirseniz getirin sevgili TEDAŞ ilgilileri mutlaka peş peşe mazeret sıralarlar. Mazeretleri hiç bitmez. Aslında bizlere laf yetiştirmek yerine biraz daha işlerini sıkı ve disiplini yapsalar inanın İskenderun ve havalisinde elektrik sorunu kalmaz.

 

   Ben bugün elektrik kesintilerine, elektrik arızalarına değinmeyeceğim. O zaten müzmin ve sıklıkla başımıza gelen sorunlar. Benim bugün işaret edeceğim sorun, sokak ce cadde aydınlatmalarının yetersizliği. Şu günlerde İskenderun’un pek çok sokağı ve caddesi karanlıklar içerisinde. Örneğin Çay Mahallesi’ndeki Raif Paşa ve Osmangazi Caddeleri ve kentin diğer pek çok sokak ve caddesi bazen de eski adıyla varyant yolu (E-5) olarak bilinen mıntıka, yetersiz aydınlatmadan nasibini alabiliyor.

 

   Hırsızlık ve fuhuş artabilir

 

   TEDAŞ İskenderun yetkilileri mutlaka yer altına alınan kablolar, yakın ve orta vade için alınması gerekli tedbirleri oturup konuşup, planlıyorlardır ama şu cadde ve sokak aydınlatmalarına ciddiyetle eğilmeleri gerekir. Karanlık sokaklar, karanlık işler yapan kimliklerin işlerini kolaylaştırır, mesken ve işyeri hırsızlıklarını arttırır, darp, kişileri yaralama, sokakta esrar ve içki içme eylemlerini kolaylaştırır, sokak ve cadde fuhuş una zemin hazırlar…

 

   Muhtarlarımız da karanlıktan şikâyetçidir

 

   Bugün ilçemiz İskenderun’da 28 mahallemiz mevcuttur. Ben öyle sanıyorum ki 28 mahalle muhtarımızın önemli bir bölümü ya da hepsi, özellikle şu sokak ve cadde aydınlatmaları konusunda TEDAŞ’tan talep ve isteklerde bulunuşladır. Kısaca İskenderun’da şu an bir aydınlatma sorunu vardır ve bu sorun bir veya birkaç mahallenin değil önemli sayıdaki mahallenin sorunudur. Bu tespiti mahallinde yapmak hiçte zor değildir. Bir akşam vakti, bir otomobile binip, birkaç mahalleyi rastgele dolaşmak, not tutmak, görüntü almakla ‘karanlık’ tespiti rahatlıkla yapılabilir.

 

   Kaymakam Özyiğit, TEDAŞ’ı haline bırakmasın

 

   İskenderun’un yeni Kaymakamı H.Hasan Özyiğit’in bu işin üzerinde durmasını rica ediyorum. Gerekirse TEDAŞ ilgilileriyle Kaymakamlıkta yapılacak bir toplantıda, bu sorun masaya yatırılabilir ve neler yapılacağı konuşulabilir. TEDAŞ kesin olarak kendi haline bırakılmamalıdır. Mülki amirimiz Sayın Özyiğit, işin üzerinde olduğunu ve konuyu dikkatle takip edeceğinin işaretlerini İskenderun TEDAŞ ilgililerine hissettirmelidir… Kent asayişi, huzur ve güvenliği içinde yeterli aydınlatma mutlaka gereklidir. Aksi halde Mobese kamaralardan da gerekli randıman alınamayacaktır.

 

   Karanlıktan aydınlığa çıkalım

 

   TEDAŞ öncelikli görevi olan aydınlatma işini de en seri biçimde çözmeli, kaliteli ve kesintisiz aydınlatmaların yollarını bulmalıdır. Hep deriz ki ‘Karanlıktan aydınlığa çıkalım…’ Çıkalım ama şu sıra İskenderun’un akşam manzaraları bizleri hiçte aydınlığı çıkaracak bir görünümde değil. TEDAŞ bize ışık olmalı, karanlık sokak ve caddelerimizi gerektiği gibi aydınlatmalıdır… Herkes işini en iyi şekilde yaparsa, bu ülkeye yararlı olur. Dolayısıyla TEDAŞ İskenderun, bizlere eskisinden çok daha yararlı hizmetler verip bizleri aydınlıkla buluşturmalıdır…


Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar