Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

KARA ELMAS

Askerliğini bahriyeli olarak yapmış Subayları tarafından numune verilmesiyle sivil hayatında araştırmaya koyulmuştur.

Gazete Köşesi   A+a-

Askerliğini bahriyeli olarak yapmış Subayları tarafından numune verilmesiyle sivil hayatında araştırmaya koyulmuştur. Bir gün Neyren (Zonguldak) köyü civarındaki değirmene gidişi, dere kenarında siyah taşları görüşü bu büyük buluşa sebep olmuştur.
Karaelmas diye değer biçilen kömürün bulunuşunun 1820-1829 yıllarına rastladığı belirtiliyor.
Ereğli doğumlu olan Uzun Mehmet bulmuştur.
Küçük bir denemeden sonra yanan bu taşları çuval çuval yükleyip İstanbul’ a götürür, o zamanın Padişahı II. Mahmut tarafından ödüllendirilir ve buluş 8 Kasım 1829 olarak tarihe geçer..
Uzun Mehmet tekrar görüşmeye çağrılırken hemşerisi olan Ereğli Beyi İsmail Ağa' nın gönderdiği iki hain haydut Uzun Mehmet'i boğarak öldürür. Şu an tüm araştırmalara rağmen fotografı olmayışından heykeli dikilememiş sadece anıt olarak Madenci Feneri dikilmiştir.
 
Özellikle Asya’ da kullanılan dünyayı saran bu yer altı zenginliği ilk bulan bir Türktür ve Türkiye Zonguldak’ ta bulunmuştur. Günümüze kadar gelen kömür bir çok kişinin yaşam kaynağı, geçim kaynağıdır mantık açısından baktığımızda fakat bu başarıyı gölgelemeyen İsmail Ağa olmasaydı şu an dünyanın dört bir yanında fotografı olan tanınan bir adam olacaktı Uzunmehmet!
 
Bugun yeni bir fikir yürütenler, gelişim gösterenler, icat edenler, ilerleme gösterenler, başarılı olanlara hep bir durdurma, yok etme, taş koyma gibi bir çok engellerle karşılaşır.
 
Siz siz olun bu engeller olmaz demeyin. Çünkü her başarı yakaladığımızda bizden daha az başarılı insanların üstüne çıkarız ve ne yazık ki onlar bunu kabul etmezler, hazmedemezler…Dünya genelinde bu iş olsun, çevre olsun her oluşumda böyle karakterlere sahip insanlar vardır ve olacaktır. Eğer iş dünyasında iseniz onları engel olarak değil sizi daha da hızlandıracak başarınızı kanıtlayacak birer durak yerleriniz olarak görün.
 
Şikayet etmek acizlerin, susmak asillerin huyudur. Zaten engel yoksa başarıya gitmiyor, rekabet etmiyorsunuz demektir..

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar