Skip Navigation Links

Banka Kredi Masraflarını Geri Alabilirsiniz

Bu yazımızın konusunu gündemde olması nedeniyle Banka Kredilerinde alınan dosya masrafı konusuna ayırdım.Geriye doğru 10 yıl talep edebileceğiniz bank

Gazete Köşesi   A+a-

Banka Kredi Masraflarını Geri Alabilirsiniz
Bu yazımızın konusunu gündemde olması nedeniyle Banka Kredilerinde alınan dosya masrafı konusuna ayırdım.Geriye doğru 10 yıl talep edebileceğiniz banka kredi masraflarını geri alabilmeniz için izleyeceğiniz yöntemi aşağıda veriyorum.
Bankalar,kredi kullandırırken dosya masrafı adı altında ek bir ücret almaktadır. Bazı müşterilerce yapılan itiraz ve açılan davalar sonucunda kredi masrafları bu kişilere banka tarafından iade edilmektedir. Okurlarım ve üyelerden gelen yoğun sorular sonucunda sizler için araştırdım ve yol göstermek amacıyla bir yazı hazırladım.
Yazımızı okuyarak paranızı geri almak için Aşağıdaki adımları uygulayın.
Kredi masrafını kimler geri isteyebilir?
Bankalardan ne ad altında olursa olsun alınan her türlü kredi kullanıcısı başvuru hakkına sahiptir. Kredi sözleşmesinde böyle bir masrafın alınacağına dair herhangi bir hüküm yoksa başvuru yapılması uygundur. Yargıtay’ın ilgili kararı gereği 10 yıl içinde kullanılmış olan krediler için başvuru mümkündür
Ne yapacaksınız?
Kredi masrafının alınması için aşağıdaki yolun takip edilmesi gerekir.
İlk Adım : Kredi kullanmış olduğunuz banka genel müdürlüğüne bir mektup yazarak ödediğiniz dosya masrafının iadesini talep edilmelidir. Bu mektup iadeli taahhütlü olarak gönderilmelidir.
Bankanın kredi dosya masrafını iade ederse sorun yok demektir. Ama banka iade yapmazsa bu durumda ikinci aşamaya geçilmelidir.
İkinci Adım: Banka dosya masrafını ödemeyi kabul etmezse;
a- Dosya masrafı miktarı 1.161,67.-TL’nin altında ise bulunduğunuz ilçenin Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurunuz.
b- Dosya masrafı 1.161,67.-TL’nin üstünde ise doğrudan Tüketici Mahkemelerine dava açılmalı. Tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulmalıdır.

Mektup(ihtarname) örneği ve hakem heyeti başvuru dilekçe örneği için bana ulaşabilirsiniz.
mail:[email protected]

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (4) adet yorum var.
BANU ASLAN 6 Eylül 2012 Perşembe
faydalı bilgilerinizden dolayı teşekkür ederiz.sizin gibi duyarlı, menfaatlarimizi koruyan kişiler olmasa bankalar tarafından yolunmaya devam edicez.çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Emre ALKAN 4 Eylül 2012 Salı
Sayın avukat bey. Ben bu olay gündeme geldikten sonra kredi kullandığım iki bankanında şubeleri ile görüştüm. Bana denilen şey henüz o konuda hiç bir bilgi yoktur. Yayınlanan bilgiler ise yalandır, gerçek değildir denildi. Banka şubeleri bilmiyormuş gibi hareket ediyorlar.
sibel 4 Eylül 2012 Salı
Bunları bizimlşe paylaştığın için, bilgilendirdiğin için,kıymetli zamnınıayırıp insanlara yardımcı olmak adına bu paylaşımların için teşekkürediyorum..iyiki varsın...
buyudix 4 Eylül 2012 Salı
Bu yazılardan hiç bir şey elde etmediğiniz gibi eleştiri de aldığınızı bana anlatmıştınız,sırf destek olmak için yazıyorum,siz kimseye bakmayın,her yazınız yararlı ve insanları düşünen türden,durmak yok yola devam :))
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet