Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'da.

Hatay’da…     Her zaman önceliktir memleket h

Gazete Köşesi   A+a-

Hatay’da…
 
 
Her zaman önceliktir memleket havası. Değişimleriyle ve hızlı gelişimiyle kocaman bir Hatay geliyor ileriye dönük. Geçmişten geleceğe tarihi geniş ve derin bir cumhuriyet aslında bilindiği üzere. Yurda girişiyle de ihtişamı bir kez daha ayaklandı gururla. Ve daha da ilerlediğini görmek, güzel memleketimin, ne de hoş bir duygu. Nahoş kokulu eskiyi anımsatan yapıları arasında bir tarih geçiti var adeta.
 
Üzerinde çalışma yaptığımız bir temaya el atıyoruz şimdi. Alt yapısından doğasının özverisine, siyasal gelişiminden hayatının akışına dipsiz bucaksız bir Hatay’la… Her ilin kendisine has olan bir düzeni vardır ve gelişmeleri oldukça göz önüdür. Biz ufak bir çalışma yaptık ve çıktık sokağa. Vilayetin her köşesinde ayrı bir nizam gördük.
 
Genç kesimin etkin rol aldığı sahalarda, çok güzel ayrıntılar çarptı gözümüze. Sanatı da dahil her alanda bir şaheser gibi olmuş Hatay ve insanı. Her ne kadar siyasi açıdan şuan için sınır noktada da olsa, ilin ihtişamı hiç kaybolmuyor. Lakin üniversite dahilinde oluşturulmaya çalışılan gruplaşma hareketi biraz can sıkıcı. Etnik çatışmalara maal vermeden hareket etmek lazımdır ama bunu yerine getirmekteki oluşturulan şartlar, büyük rol oynar durumda.
 
Bilindiği üzere İskenderun’da gelişen meseleler de buna büyük kanıtlardandır. Şimdi dönüp soruyoruz kulağı çınlaması gerekenlere: Hatay üzerinden yürütülmesi gereken plan ve projeler nedir? Elbette cevabı olmayan sorular bunlar biliyoruz lakin, uyumadığımızın bilinmesini istiyoruz. Her şeyin bir nedeni vardır değil mi?
 
Pekala büyük bir şehir Hatay ve ne istediğini ezelden beri çok iyi bilmiştir. Aslında buradaki olumsuz gelişmelerin kaynağı, yabancı kökenden kaynaklanıyor. Bu yabancı köken baştan değil, sonradan içeriye sızanlardır. Kargaşa çıkarmak isteyenlerin, durak noktalarından birisi haline gelmiş vaziyette sanki memleket. Kısasa kısas mı lazımdır ne dersiniz bazı durumlarda?
 
Ne geriye dönmek gerekir ne de bir yerlerden ders almak. Şart olanlar gerçekleşse yeter aslında. Öncesinde nasıl bir düzeni bir ihtişamı varsa, yine bu yöne doğru kaydırılmak için çok çalışmak lazım bu toprakların sahipleri olarak. Şehrin görünüm sorunları en basitidir çözümü bulunması gereken konular arasında. Bunun için de çalışmalar hızlanmış ve hat safhaya ulaşmıştır diye düşünüyoruz. Sorun içerde!
 
Hatay tarihi geçmişinin dışında, jeopolitik olarak da önemli bir yere sahiptir. Bunun değerlendirmesini de iyi yapmak lazım. Şuan genç beyinlerin gelişimine ihtiyacı olan bir şehrin, siyasi açıdan yıpratılmak istenmesi ne kötü. Bir soruyla kapanacak meseleler yoktur, ama bin kayıpla içi rahat edenler daha ne durur anlamıyorum ki! Vefasız olan toprağa haykırır çiftçi, düşünsünler bir bakalım vefasız olan toprak mıdır yoksa onun değerini bilmeyenler mi?
 
Genç yazardan sevgilerle…
 
 
 
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar