Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Füze Savunma Bölgesi Haline Gelecek Miyiz?

Füze Savunma Bölgesi Haline Gelecek Miyiz?      

Gazete Köşesi   A+a-

Füze Savunma Bölgesi Haline Gelecek Miyiz?
 
 
 
Dış kuvvetlerin yeni gelişme gösterdikleri dönemde, ülkemizde füze savunma merkezi haline getirilmek istenen şehirlerden olan İskenderun-Hatay alternatifi, gündemimize ışık olarak yansıyor son günlerde. Bizim dışımızda, yine bazı şehirlerimiz için de aynı şey düşünülmekte. Kısmet diyelim artık. Savunma sanayisi bu alanda da kendisini gösterecek gibi. Henüz tam bir karar çıkmasa da biz şehrimiz üzerinden bir değerlendirmeye varacak olursak, getirisi ya da kaybı ne olur düşünmek lazım.
 
Ekonomik açıdan herhangi bir kayıp ya da getiri söz konusu olur mu acaba? Sonuçta boş bir alan oluşturmayacaktır. Alanda görev alacak olanlar askeri gruptan mı oluşacak? Ve bu yabancı askerlerden mi mevcut olacak bilemiyoruz elbet. Peki bu proje İskenderun-Hatay alternatifini isabet alacak olursa, şehir çalışmaları ne noktaya ulaşacaktır. Bilindiği üzere gelişimini hızlı bir şekilde tamamlamaya gayret gösteren Hatay, kendisini her alanda değişime götürebilecek seviyeye ulaştırmak için hazır konumda bekliyor. Ve bir de üzerimizde nasıl bir etki yaratabilir gerçekleşecek olursa, bunu iyice tartmak lazım. Her şeyin bir bedeli illa ki vardır çünkü bu hayatta.
 
Hatay, ekonomisi canlılık gösteren, içten içe zenginliğini elinde tutan bir şehirdir. Ticaret alanında usta niteliği taşıyor şehrimiz. Her sahada boy gösterebilecek kapasitesi olan bu şehrin, yüklenmek için aday olduğu Füze Savunma Bölgesi alternatifi durumuna gelmesi, biraz da şehrin büyük bir öneme sahip olduğunu kanıtlıyor. Dış etkenlerin denge bozumu malum olduğu için şart durumuna geldi bu proje.
 
Devletin bu şehir için koyduğu bu alternatif düşünce gerçekleşir mi? Nasıl bir hal alır? İnsanlarımız açısından tehlike boyutu arz eder mi? Bütün bunlar kafa kurcalayan sorular olacaktır. Diğer yandan eğer ki İskenderun-Hatay üzerinde gerçekleştirilirse, kalkınma için de bir kapı olma ihtimali var mıdır? Hatay’ın özel konumu gereği uygunluğu ve önemi her zaman göz önünde tutuluyor. Çepeçevre açısından organize ülkelere sınırı olması ve yakın kalması niteliğiyle de, farklı bir sıfat taşıyor.
 
Canlılığın her an yaşanabildiği şehrimizin, yeni imzalarda buluşması temennimizdir. Lakin sonuçlarını da tartmadan, ölçüp biçmeden olmaz elbette. Duyarlılığımızı istihdam ve kalkınmaya öncelik vererek belirtmek zorundayız, olması gerektiği gibi. Tabi en başında da belirttiğimiz gibi, proje henüz bizim lehimize gerçekleşmiş değil. Alternatif il merkezlerimiz üzerinde çalışmalar sürüyor. Biz kendi değerlendirmemizi sunuyoruz. Her ne olursa olsun ülke bütündür ve gelişmelerin iyi sonuç vermesi dileğimizdir.
 
Şehrimiz açısından da ekonomik bir getirisi olabilecek gelişmenin her zaman takipçisiyiz. Karşı önlemli bir Füze Savunma projesinin hayata geçirilmesi, hayati tehlike arz eden durumlarda koruyucu görevi üstleniyor. Bunu desteklemememiz mümkün değil. Bozulan dengelerin hedef şaşırma olasılığını da göz önünde bulundurmamız şart. Komşu ülkelerin iç savaşları her açıdan etki edebilir. Buna istisnaden de çalışmaların hız kazanması yine büyük önem arz ediyor.
 
 
Genç yazardan sevgilerle…
 


Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş