Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yerli Napolyonlar.

Yerli Napolyonlar…       Fırsatları çok iyi

Gazete Köşesi   A+a-

Yerli Napolyonlar…
 
 
 
Fırsatları çok iyi değerlendirmesini bilenlere hayranım. Zira her şeyin zorluğu insanı yorup bezdirir, pes ettirir hiç başlamadan. Şimdilerde bakıyorum da zoru oyun haline getirip yükselme heveslisi çok insan, yapı üzerine yapı kuruyor. Faaliyetlerin hızını takip etmekse baş döndürmeye başladı fena halde. Takibinde olduğum ekonominin de boyutu değişiyor. Kocaman kocaman markalar çıkıyor karşıma her köşe başında. Üzerinde de altın harfli isimler; Atakaş, Tosçelik, Nursan, İs-Demir, Ekinciler, Yazıcı, İlhanlar… vs.
 
 
 
Her kurumun da ayrı bir öyküsü yatıyor isimlerinin altında. O kadarı detaya giriyor tabi, biz şuan şehre sağladıkları ekonomik güçle alakadarız. Bilirsiniz isimlerin varlığı bazı kapıların kolay açılmasını sağlar. Özellikle de varlığı değer eder cinstense harikulade bir iletişim oluşur. Çevreye uyumları da önemlidir, büyümelerindeki en büyük etkenlerden birisi de budur aslında. Ne kadar çok kazandırırlarsa, o kadar çok sahip çıkılırlar. Kuvvetli bir ekonomi ile tam destek kampanyası da bu isimler için zor olmasa gerek. Şehrin büyüme oranına katkılarına baktığımızda nelerin değiştiğini zaten fark ediyoruz.
 
 
 
Ekonominin bu kadar hızlı canlanması dikkat çekici değil mi? Önceleri içinde bir istihdam yaratmakta zorlanırlarken, şuan dışarıdan dahi işçi alımları fazlalaşmış durumda. Dışarı dediğimize bakmayın, toprak bir bütündür elbette. Lakin şehir bazında ele aldığımızda, ülke çapında bir büyüme coşkusunun görülmesi kayda değer bir gelişme olarak görülüyor. Aile şirketleri ya da kendim yaptım kendim oldum büyüyüşleri, sınırsızlığın emsali oluyor. Kocaman bir ordu misali yapılaşma oluşur, ardından ekonomide canlanma görülür ve tek bir isimle huzurlara sunulur. Napolyonlar iş başında…
 
 
 
Tabela altında yağmurda ıslanmamak için duran insanları, içerilere buyur eden işyeri sahipleri değiller elbet. Fakat yağmurun dinişinden akşamın karanlığına ya da sabahın aydınlığına kadar emek sarf eden insanların ekmek kapıları. Denize her baktığımda uzaktan geçen gemilerin ihtişamlı görüntüsü beni büyülerdi. Şimdi kıyılarda büyük büyük gemilerin izalı bir hal alması, neyin açıklaması olabilir sizce? Hele ki içinde binlerce kişinin çalıştığına rastlamak da bir canlılığın göstergesi değil midir? Güzel, gerçekten çok güzel.
 
 
 
Markaların, isimlerin çoğalması sorun değil gurur olur bizim için. İçinden gelenlerin yine içine fayda sağlaması gibi. Devasa kapılardan içeri ekonomiyi sımsıkı tutacak ellerin girmesi ve kalkınmanın gün be gün artması, şehrimize hayırlı olsun demeyi getiriyor beraberinde. Bu Yerli Napolyonlara, ekonomideki canlılık için şükran borçluyuz. Her ne kadar bazı sorunlar yaşanıyor ve özelleştirmelere başvuruyor olsalar da, şehrimin güzel insanlarına ekmek kapısı olmaya devam ediyorlar. Hem insanımız kazanıyor, hem kendileri, hem de ülkem.
 
 
 
Hatay’dan sevgilerle…
 


Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş