Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

DÖRTYOL'UN OY LARINI KİM GÖTÜRECEK?

  Bu hafta köşemde gecikmiş yazılarıma yer verdim. Bir süredir yazamadığım ve yayınlayamadığım yazılarımı payla

Gazete Köşesi   A+a-

 
Bu hafta köşemde gecikmiş yazılarıma yer verdim. Bir süredir yazamadığım ve yayınlayamadığım yazılarımı paylaşmak istedim.
 
DÖRTYOL’UN OY LARINI KİM GÖTÜRECEK?
Yerelde beklediğimiz gibi olmasa da partiler vekil adaylarını açıkladılar. Vekilleri seçecek olan milletimiz şaşkın durumda. Çünkü ne sıralama ne de adaylar bekledikleri gibi değil. Tepki koydukları, çalışmalarını beğenmedikleri bazı vekiller yine seçilebilecekleri yerlere yerleşmişler. Aday gözü ile gördükleri listelerde bile yok. Temayül yoklamaları, halka danışmalar, anketler boşmuş. Yine liderlerin dediği oldu.
Görünen köy kılavuz istemez. Bu seçim yasası ve liderler sultasıyla ancak bu kadar olur. Adaylığın liderlerin iki dudağı arasında olduğunu gerek biz gerekse diğer köşe yazarı arkadaşlarımız dile getirmiştik. Keşke milletin tercihleri göz ardı edilmeseydi. Biz de “N’olcekti? N’oolcekti?” demeseydik…
Şimdi yukarıda yazdıklarımızı bir kenara bırakıp partilerin liste analizine bakalım. Bana göre partiler taktiksel bir çalışma ile MHP’in oylarını azaltmayı hedeflemişler. Kendi potansiyel oylarını koruyarak kendilerine daha az oy çıkan bölgelerden (özellikle Dörtyol, Payas ve Erzin ) aday çıkartarak buradaki oyları kapma yarışına girmişler. Bunun en bariz örneği AKP’den H. Bayram TÜRKOĞLU ve CHP’den Mevlüt DUDU ile Ali OĞUZ’dur. MHP ise partilerin bu ataklarını ikinci sırada yer verdiği Bilal KARACA ile boşa çıkarmaya çalışacaktır.
Eğer ki; AKP ve CHP’nin bu çalışmaları tutarsa MHP çok büyük yara alır. Ancak MHP tabanı kırgınlıkları bir yana bırakıp, partisine sahip çıkarsa MHP yerelde ki oyların tesadüf olmadığını göstererek büyük bir sürpriz yapabilir. Bu arada Başbakanın Bozkurtlar hakkındaki söylemi MHP’lilerin saflarını sıklaştıracağına inanıyorum.
 
DEMOKRATİK ÇÖZÜM ÇADIRLARI
Bu günlerde sıklıkla duyduğumuz BDP’nin sözüm ona “demokratik çözüm çadırları”. Çözüm üretmek şöyle dursun, daha çok çözümsüzlük yaratıyorlar. Bir tane yakmadan yıkmadan, milletin malına, canına, zarar vermeden yaptıkları eylem yok. Hani bir söz vardır kavga etmek isteyenler için “ vay gözünün üstünde kaşın var” diye. Bunların eylemleri de öyle. Aday olurlar kutlamaları anarşiye dönüşür. Bir terörist ölür cenaze töreni anarşiye dönüşür.
Bazen bunların Güneydoğu ve Doğu illerinde yaptıkları eylemleri izlerken bunların Kürtlerin hakları için eylem yaptıklarını düşünmüyorum. Yakıp yıktıkları işyerlerinin büyük çoğunluğu kendi işyerleri.
Bu yapılanlar demokratik çözüm arayışları değildir. Devletin kepçe ve dozerleri ile devletin polisinin ve askerinin üzerine yürümek isyandır. Devletin Bayrağını gönderden indirip yere atmak suçtur…İsyandır.
Milletin sabrını sınamaktan vazgeçin. Yaptıklarınız söylemlerinizle örtüşmeli. Ama sizlerin zaten söylemlerinizde çözümsüzlük üzerine… Geçen gün bir televizyon kanalında BDP’nin eş başkanına soruyorlar “PKK teröristlerinin yapmış oldukları terörleri neden kınamıyorsunuz? Neden PKK bir terör örgütüdür diyemiyorsunuz?) cevap “şiddetin her türlüsüne karşıyız” diyor. Teröre karşıyız demiyor. PKK terör örgütüdür diyemiyor. Size inanmamızı nasıl beklersiniz.
 
SINAVLAR / ŞİFRELER
Bu hükümetin en iyi icraatlarından biri de kurumların imajını bitirmek. ÖSYM’yi beğensek de beğenmesek de en azından şaibesiz sınavlar yapıyordu. Şimdi bakıyoruz yaptıkları her sınavda şaibe var.
Sınav sorular bu hükümet döneminde çalındı. Şifreleme bu dönemde yapıldı. Hatalı kitapçıklar, yedek kitap sıkıntısı bu dönemde oldu. Bu kadar hata yaparlarken bir de öğrencileri potansiyel suçlu olarak algılayarak sınava girişlerde detektörlerle arama yaptılar. Pantolonlardaki kemerleri bile çıkarttırdılar. Saçlardaki tokalar bile çıkartıldı. Böyle stresle sınav mı yapılır. Sebep sınavda kopya çekmeyi engellemekmiş. Neyi düzgün yaptınız ki? LGS Sınavındaki şifre soruşturması yüzünden LYS başvuruları ertelendi. Sınavın sonucu muallakta iken öğrenciler LYS’ye nasıl konsantre olsun.
Yapmayın bu öğrencilere yazık… Bu velilere yazık… Dünyanın parasını dershanelere veriyorlar. Öğrenciler aylardır bu sınava hazırlanıyorlar. Bu emeklere yazık…
Ne diyelim, biz de onları “Allah’a havale” ederiz.
 
 
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş