Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

KASET ŞANTAJI VE MHP

  KASET ŞANTAJI VE MHP   Seçimlere birka&cc

Gazete Köşesi   A+a-

 
KASET ŞANTAJI VE MHP
 
Seçimlere birkaç hafta kala gündemi şantaj kasetleri aldı. Yıllardır medyadan takip ettiğimiz Ergenekon dalgaları gibi kaset ve şantaj dalgaları gündeme düştü. İlk kaset dalgasında MHP’nin 4 yöneticisi ve milletvekili adayları istifa ettiler. Nereden, kimlerden geldiği şaibesi giderilmeden bu kez MHP lideri Sayın Bahçeli kaset tehdidi ile istifaya çağrıldı. Sandılar ki ilk kaset ve istifaların ardından başlayan partililerin öz eleştirileri ve tepkileri aynı şekilde devam edecek. Ancak sayın Bahçeli’nin ilk andan beri gösterdiği dik duruşu, partisinin ve şahsının şantaja boyun eğmeyeceğini beyan etmesi, eleştiri ve tepkileri yumuşatarak partisini toparlamıştır.
Sonrasında ortaya çıkan kaset nedeniyle 6 yönetici ve millet vekillerin istifası yaşandı. Bu kez istifalar parti tabanında ayrışmalara değil tam tersi kenetlenmelere sebep oldu. MHP’siz bir meclis hayali kuranların hevesleri kursaklarında kaldı. Kasetler ve şantaj sonrasında kan kaybetmesi beklenen MHP, gerek lideri sayın Bahçeli’nin gerekse yöneticileri ve parti tabanının bir arada durması ile büyümeye başladı. MHP’den bir şekilde kopanlar ve küskünler dahi tekrar MHP çatısı altında toplanmıştır. Şantaja ve kasetlere boyun eğmeyen MHP karşılığında artı oylar almaya devam etmektedir. Bana göre MHP’nin bu havayı iyi kullanması ve mecliste olması gerekir.
 
Değerli okurlar, siyasete biraz ara verip, sizlerden gelen şikayetleri de gündeme taşımak istiyorum.
DOĞAN PETROL KAVŞAĞI
İssume, Belen tarafında oturan bir dostum doğan petrol kavşağında yaşanan karmaşayı anlattı. Bazı uyanık sürücüler kavşaktaki Trafik ışıklarına takılmamak için Doğan petrole girip diğer taraftan çıkıp gidiyorlarmış. Geldiği istikamete kırmızı yanıyorken geçiş önceliği diğer tarafta iken yola girerek trafiği alt-üst ediyorlarmış. Anlatılanlara göre o mevkide her an bir kaza olabilir. Uyanıklar! çözüm bulduk derken canınızdan ve malınızdan olmayın. Trafik kuralları düzenli bir yaşam içindir.
 
ULUCAMİ CADDESİ (ESKİ SSK YOLU)
Ulucami caddesi bilinen adı ile eski SSK yolu. Geçtiğimiz yıl o cadde trafiği düzenlenmiş, sağ tarafa park yasağı konmuştu. Birkaç ay cadde trafiği düzgün devam etti. Bunda trafik ekiplerimizin payını unutmayalım. Şimdilerde ise eskisinden beter bir karmaşa var. Sağlı sollu parklar hatta bazen üç şerit park edenler bile oluyor. 112 acil yol güzergahı olması caddenin önemini daha da arttırmaktadır. Hal böyle iken bunu önemsemeyen insanlar hasta insanlarımızın hayatını riske attıklarını bilmelidir. Hep yazıyorum. Bu yol ve trafik bir gün bize de gerekecektir. Bir gün acil götürülen hasta bizler olabiliriz.
Bazen işyerimden aşağı caddeyi izliyorum. Trafik ekiplerimiz geliyor, hatalı park yapmış araçların plakalarını sıralıyor. Ceza yazılacağını duyuruyor. Ve devam edip gidiyor. Bazı uyanıklar ekip anons ettiğinde araçlarına biniyor ve birkaç metre ilerledikten sonra tekrar park ediyorlar. Bu sırada ekip gitmiş oluyor. Trafik ekip otosu tekrar gelene kadar hatalı park etmeye devam ediyorlar.
Aslında sorun bizlerden kaynaklanıyor. Efendim otomobilimi nereye park edeceğim? On metre ötede çok katlı otopark var. Rodi mağazasının arkasında otopark var. Bit pazarının yeri otopark. Mazeret üretmeyelim. Milyarlık otoya biniyoruz, 3 TL otopark ücretinden kaçıyoruz. 80 -100 TL ceza yiyoruz. Niye? Otopark ücreti ödememek için. Bir de bazı sürücülerimiz kendilerine ayrılan park yerleri yetmezmiş gibi, motosiklet park yerlerine park ediyorlar…
 
SERVİS YOLU
Açılan servis yollarını kullanan var mı? Var tabi. Oteller, taksiciler, acenteler ve park arayan sürücüler. Dolmuş şoförü dostlarım servis yoluna kerhen giriyor ve yarı yoldan geri çıkıyor. Çünkü ilerleyecek yol yok. Servis yolunda bekleyen yolcular mecburen E-5 dediğimiz yola iniyorlar. Oysa o servis yolları boş olsa, dolmuşlar ve 112 acil araçları rahatlıkla kullansa trafik rahatlar. Yalnız her sorunun çözümünü yetkililerden beklemek ve onları sorumlu tutmakta yanlış. Bizlerde bu sorunlara çözüm noktasında yardımcı olmalıyız. Lütfen çok geç olmadan bu sorunları çözelim. Trafik Kurallarına uyalım.
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar