Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Avrupa İkiyüzlülüğü

    Hep merak etmişimdir, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışmasına her yıl niye katıldığını? Veya Kıbrıs Cumhuriyetinin Avr

Gazete Köşesi   A+a-

 

 

Hep merak etmişimdir, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışmasına her yıl niye katıldığını? Veya Kıbrıs Cumhuriyetinin Avrupa Birliğine nasıl üye yapıldığını? Düşünür, düşünür, Batı'nın klasik çifte standardı, iki yüzlülüğünden başka hiçbir sonuca varamam.
Öyle ya, İsrail, Asya kıtasında yer alıyor, Avrupa yarışmalarında -şarkı, basketbol, voleybol gibi- nasıl temsil ediliyor? Kıbrıs adası Asya kıtasında veya Afrika hattında olur da Avrupalılığı nerede; nasıl AB'ye girer?
Türkiye söz konusu olunca kriter değişir, çıkar söylerler, “Türkiye'nin yalnız Trakya'sı Avrupa'da, kendisi ise Asya’da.. Bu nedenle coğrafi olarak Avrupa kıtasında değildir!” diye.
İyi de hem İsrail'in, hem de Rum kesiminin Avrupa kıtasıyla hiç mi hiç alakası yok, bu nasıl iş, bunlar nasıl Avrupalı addedilirler?
Nettir ki konu özelde “din”dir, nice nedenin yanında.
Ama bu adamlar hiç utanmaz sıkılmazlar. Haçlı Seferlerinden bu yana genlerine nakşolan sömürgecilik, talancılık, sıfır gayretle 100 birim alma, el koyma, soyma her dem kendisini gösterir, ikiyüzlü çıkarcılıkları sırıtır.
Son örneği, Almanya Irak’taki bölgesel Kürt yönetimi sınırları içinde yaşayan Irak vatandaşlarına da Iraklılardan ayrı bir vize uygulayacağını açıkladı. Bu ne anlama gelir, bu bölgenin Bağdat yönetiminden ayrılığının Avrupa tarafından onaylanması…
Zaten Yugoslavya'yı parçalama ve Adriyatik üzerinden Akdeniz'e inme planını kim yürürlüğe koydu ve binlerce insanın ölümü ve sürgününe neden oldu? ABD karşıtlığı nedeniyle pek farkına varamadığımız emperyalist Almanya değil mi?
Gerçekten de Almanya sessiz ve derinden giden bir başka yayılmacı devlet. Türkiye'de de her kesime yönelik faaliyet gösteren vakıfları her yeri sarmalamış durumda ve Necip Hablemitoğlu'nun cinayeti de kesinlikle bunların işi. (Bu konuya daha sonra döneceğiz.)
Yani Kürdistan devleti kurma hazırlıklarında ABD, İngiltere ve İsrail'in yanına Al-manya'yı da ekleyin, yanılmazsınız...
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş