Skip Navigation Links

Sen de Gitme Triyandafilis sahnelendi

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları rol aldı

Kültür Sanat   A+a-


   İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı Sen de Gitme Triyandafilis adlı oyun ücretsiz sahnelendi.

   İlk kez sahnelenen oyunu, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, ölümsüz eserin yazarı Ayla Kutlu ve tiyatroseverler birlikte izledi.

   İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda sahnelenen oyunda, oyuncuların performansı göz doldurdu.

   Tiyatroseverler, oyun bitiminde oyuncuları, ayakta alkışladı ve yanlarına giderek kutladı.

   Oyun bitiminde konuşan yazar Ayla Kutlu, “Şu an çok mutluyum. Bu öykü yönetmen yardımcısı ve öyküyü oyuna uyarlayan Antuvan ağanın sözüyle hayırlı evlattır. Dünyanın birçok yerinde tam 26 tane ödül kazanmıştır, oyunun film haline gelmiş hali, devlet tiyatrolarında hep kapalı gişe oynadı. Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer ilk gecesine şeref vermişti. Ama bugün benim için çok daha anlamlı bir şey var. Bugün Triyandafilis memleketine geldi. Hemşehrilerinin arasında. Sizlerle onun ne kadar mutlu olduğunu hiç yaşamamış olsa bile en azından yazarı olarak ben hissediyorum. Bütün ruhuyla sizleri kucaklıyor. Kötü şeyler için, savaş için gitmeyin diyor. Siz de gitmeyin” dedi.

   Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek de yaptığı konuşmasında, “Tiyatroyu izleyen de oynayan da hemşehrilerimiz. Birarada bunu gerçekleştirmenin büyük sevincini yaşıyoruz hep birlikte. Savaşlar olmasın. Bu oyun Devlet tiyatrolarında da izlendi. Bugün profesyonelleri aratmayan yorumda bulundu arkadaşlar. Sade, daha basit bir dekor ve sahneyle ama hiç sahneyi görmeyecek kadar onlar sadece kendilerini izlediler. Burada hepimiz hem ağladık, hem güldük, hem sevindik. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

   Oyunun gösterimlerinin devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, tiyatroseverleri diğer gösterimlere de davet etti.

   Oyunculara çiçek vererek kutlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yazar Ayla Kutlu’ya üzerinde ‘İskenderun sevdalısı Ayla Kutlu’ya gönülden sevgi ve saygılarımızla’ ifadelerinin yer aldığı teşekkür plaketi verdi.

   Yazar Ayla Kutlu’nun duygulandığı tiyatro etkinliğinde, oyuncular tebrik edildi.

  İskenderun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esma Ger’in de hazır bulunduğu tiyatro gösteriminde, Anıl Kuaföre de teşekkür plaketi verildi.

 

    Yazar Ayla Kutlu’nun yazdığı hikaye, İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu için Seyfettin Babat tarafından yeniden uyarlandı. Yönetmenliğini Kadir Peker, yönetmen yardımcılığını Ömer Elbir ve Seyfettin Babat, dekor ve kostüm tasarımını Seyfettin Babat, müzik ve video düzenleme Kadir Peker ve Seyfettin Babat, ışık Vahap Yüce ve Sabit Güldüren, ses Altan Berdan Yıldız, kondüvit Atılay Çakır, saç-makyaj Anıl Kuaför, sahne amirliğini İbrahim Kırat yaptı.

   İskenderun LimakPort’un katkılarıyla sahnelenen oyunda, Küçük Eren-Niko: Şeyma Sezer, Aleksiya-komşu kadın: Güneş Yeşil, Nesim-yaşlı adam: Ömer Elbir, Sultan: Birsen Özer, Yaşar Usta-genç adam: Yaşar Koca, hizmetçi-Madam Şefika: Polen Zeybek, Antuvan: Seyfettin Babat, Teodora: Lina Arusoğlu, Triyandafilis: İnci Gül, Doktor-Rahip: Anıl Yıldız, Binbaşı Portal-balıkçı: Burak Bestamioğlu, Elenia: Lara Babat, Pierre: Yusuf Eser, Rıfat: Umut Akkaya, Asker: Atılay Çakır, Eren: Utku Palta ve anlatıcı olarak da Cem Çetin rol aldı.

 

     Oyunun gösterimi sürecek

   1930'ların Fransız işgalindeki Antakya ve İskenderun’da geçen oyun; zekâ yaşı hiçbir zaman yedi yaşındaki bir çocuğunkini geçemeyecek güzeller güzeli Triyandafilis’in hüzünlü hikâyesini anlatıyor.

   Sen de Gitme Triyandafilis adlı oyun ayrıca 15 Şubat Cumartesi, 21 Şubat Cuma, 28 Şubat Cuma, 8 Mart Cumartesi, 27 Mart Perşembe, 29 Mart Cumartesi tarihlerinde de gösterimde olacak. Ücretsiz sahnelenecek oyunlar, saat 20.00’de başlayacak.

   Ücretsiz sahnelenecek tiyatro oyunun biletleri Hürriyet Mahallesi’ndeki Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi ile İskenderun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden temin edilebilecek.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet