Skip Navigation Links

BAKKALLAR ODASI SEÇİMİNİ NECDET ARSLAN KAZANDI

BAKKALLAR ODASI SEÇİMİNİ NECDET ARSLAN KAZANDI

Gündem   A+a-

 

 

   Samandağ Bakkallar Odası seçimlerine 2 liste ile girilirken Necdet Arslan 400, Burhan Süslü ise 134 oy aldı.10 oy da geçersiz sayıldı.Toplam 544 oy kullanıldı. Yönetim Kurulu üyeliklerine ise ; Cuma Kont, Selahattin Doğru, Cuma Çobancı, Edip Arslan, Yahya Nural ve Ersin Duman.Denetim kurulu üyeleri asil; Ziya Deniz Umut Reyhanoğulları ve Kartal Karaali seçildi.

 

   Seçimden sonra Burhan Süslü yeniden seçilen Necdet Arslan’ı tebrik ederek centilmence bir seçim geçtiği gözlemlendi.

 

 

 

   Yetimler Düğün Salonunda yapılan seçimin divan başkanlığını Türkiye Bakkallar ve Bayiiler Federasyonu Genel başkanı Sabit Teksöz, divan başkan yardımcılığını Sabit Ak, katipliği ise; Refik Gümüşoğlu, Umut Reyhanoğulları ve Salih Uğur Şahyazıcı yaptı. Bakanlık Temsilcileri olarak Filiz Sakallı ve Ersin Can katıldı.

 

   Toplantıda kısa bir konuşma yapan Teksöz: “Birbirimizi, kırmadan karalamadan Samandağ’a yakışır bir seçimdir.”dedi.

 

    Burhan Süslü’nün listesinde şu isimler yeraldı: Muzaffer Kubbe, Süleyman Soral, Servet Can, Hacer Sat, Adnan Kudret Barış Beyaz. Denetim kurulu adayları; Sabahaddin Uğurlu, Kemal Can ve Yahya Sağaltıcı

 

 

    Seçimde kim seçilirse seçilsin saygı duymak gerektiğini, üyelerin tercihine saygılarının sonsuz olduğunu belirterek sözlerine başlayan Arslan “ Süpermarketlere karşı halkımızın desteği sağlanması için büyük çaba gösterdik. Broşürler dağıttık. Flamalar astık. Festivallerde bakkallar odamızın adını en üst sıralarda duyurduk. Değerli üyelerimiz fakir ve yoksul bakkallarımıza karşı hassasiyet göstererek onlara her türlü yardım yapılmıştır. Bunun yanında üniversitede okuyan örencilerimize her zaman maddi yardım yapılmıştır. Odamızın sekreteri sigortalı yapılmış ancak yardımcı eleman sigortalı değildi, ikinci elemanımızı sigortalı yaptık, Odamızda eski bilgisayar vardı. Yanına yeni bir bilgisayar aldık. Üyelerimizin sayısı 500 kişi idi 700’ün üzerine çıkardık. 2010 da gerçekleşen 47 000 olan yıllık bütçemiz 2013’ün sonunda 80.000 üzerinde gerçekleştirdik. Bu ne anlama geliyor, bizim yönetim kurulumuz Samandağ Bakkallar Odamızın yönetiminde başarılı olmuştur. Üyelerimizin tamamı en ücra köşesine kadar periyodik olarak ziyaret edilmiştir. hırsız çetelere karşı bakkallarımıza kamera ve alarm sistemi taktırdık. İlçemizde Samandağ bakkallar odamızı hatırı sayılır saygın bir kurum haline getirdik. Bu yaptığımız başarı çalışmalarımızı tahammül edemeyenler bizleri zimmetle suçladılar. Savcılığa, Sanayi ve Ticaret Bakanlığına, Hatay Esnaf Odalar Birliğine ve Türkiye Bakkallar ve Bayiiler Federasyonuna şikayet ettiler. Suç duyurusunda bulundular. Ben ve arkadaşlarım yargılandık. İlk defa ben ve arkadaşlarım Savcı ve Hakim karşısına çıktık. Savcılık ve Hatay 2. Ağır ceza mahkemesinde suçsuz olduğumuza kanaat verilerek beraat ettik. Bizim gelir-giderlerimiz bilir kişi raporuyla eksiksiz tuttuğumuz kanıtlandı. Biz diyoruz ki odalarımızda yapılan seçimlerde kim seçilirse seçilsin saygı duymak zorundayız. Üyelerimizin tercihine saygımız sonsuzdur. Yoksa yenilgiye tahammül etmemek kabul edilemez. Halkımıza karşı sorumluluk duygusu içerisinde esnafımıza birlikte hareket ederek Odamızı daha ileri taşımaya devam edeceğiz.” dedi.

 

    Süslü şunları söyledi: “Biz ekip olarak neden aday olduk?  Gitgide yok edilmek istenen bakkal esnafının büyük marketler fiyatına satış yapmasını sağlayacak projemiz olduğu için, başarılı ve ihtiyaç sahibi olan üyelerimizin öğrenci çocuklarına eğitim desteği vermek için adayız. * Kendilerine ayrılan bölgelerin dışında satış yapan seyyar satıcılara karşı bakkalı korumak amacıyla, başta belediye olmak üzere tüm yetkili kurumlarla işbirliği içinde olacağız. *Bakkalların bürokratik kırtasiye gibi işlerini kolaylaştırmak amacıyla, rutin olarak esnaf ziyaret edilip bu konudaki ihtiyaçları yerinde giderilecektir. Ayrıca esnafla ilgili çıkan yeni yasa, yönetmenlik ve krediler konusunda anında bilgi verilerek esnafın mağduriyeti önlenecektir. * Bakkallar günü düzenleyerek, ekonomik olarak acil ihtiyacı olan arkadaşlar dayanışma amacıyla desteklenecektir. Bu dayanışma günlerini daim kılmak için yoğun çaba içinde olacağız. * Odanın ekonomik ihtiyacını karşılamak amacıyla çekiliş dahil gelir arttırıcı etkinlikler yaparak, odanın giderlerini bakkalın sırtından kaldırmak için adayız. *Odamızda bütün üye ve ailelerinin faydalanabileceği zengin bir kütüphane kurmayı düşünüyoruz. Üyelerimizden oluşan bir tiyatro ekibi kurma projemiz mevcuttur. Sportif etkinliklere ağırlık verilerek desteklenecektir. Üyelerimizi bir araya getirmek tanışıp kaynaşmasını sağlamak için lokal kurma planımız bulunmaktadır. Esnafın birlik ve beraberliği için adayız. * Şeffaf, açık ve her an üyelerine hesap verebilir bir yönetim anlayışının yanında, odamızı bölge ve merkezi platformlarda en iyi şekilde temsil etmek için adayız. Sayın Samandağ halkı çok değerli esnaf arkadaşlar; Yönetimler gelip geçicidir. Kalıcı olan birlik, beraberlik ve hizmettir. Bizler hizmet için adayız. Yıllardır dar gelirlinin, işçinin, emeklinin dert ortağı olan ve sıkıntılarını paylaşan bakkal esnafının tek örgütü odalardır. Odamıza sahip çıkalım, bakkalımıza sahip çıkalım. Zaman birlik zamanıdır, ayakta kalma zamanıdır. Ekonomi ve piyasaların acımasız olduğu bu zamanda bunu başarmak zor olabilir ama imkansız değildir: Bizler tüm bu zorlukları aşmak için adayız”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet