Skip Navigation Links

“İskenderunlu ‘İskenderun’ Adını Taşıyan Bir Üniversite Hak Ediyor”

Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sadullah Ergin, İskenderun’da gazeteciler ile bir araya geldi.

Politika   A+a-

 

Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin;

 “İskenderunlu ‘İskenderun’ Adını Taşıyan Bir Üniversite Hak Ediyor”

Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sadullah Ergin, İskenderun’da gazeteciler ile bir araya geldi. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ile Hatay Basın Kulübüne ziyaretlerde bulunan Ergin, gazetecilerle kahvaltı yapıp soruları cevaplandırdı. İskenderun’un İskenderun adını taşıyan bir üniversite hak ettiğini müjdeleyen Ergin, bu temelin kendisine nasip olmasını temenni etti. İGC Başkanı Şemus Aslan ve birçok gazeteci ile belediye başkan aday adayları, kurum müdürlerinin karşıladığı Ergin yaptığı açıklamalarda Hatay’ın İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra gelebilmesi için çalışmaların hazır olduğunu söyledi. 10 Ocak Basın Çalışanları gününde İGC’ de bir kokteyl düzenleneceğini ifade eden İGC Başkanı Aslan ise, bu kokteyle Ergin’in de katılacağını hatırlatıp tüm basın çalışanlarını kokteyle davet etti.

 

   “Geriye Dönüp 11 Yıla Baktığımız da Hatay İnanılmaz Bir Mesafe Kat etti”

   11 Yıl içerisinde Türkiye’de birçok şeyin değiştiğine vurgu yapan Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Hatay’ın inanılmaz bir derece de mesafe kat ettiğini söyledi.

   Hatay’da 11 yıl içerisinde 15 ilçe de 15 duble yol çalışmasını başarı ile tamamladıklarını kaydeden Ergin; 11 yılda Türkiye çok gelişti. Buna paralel olarak ta Hatay’ın geçmişten gelen alacaklarını da tahsil etmek suretiyle de Hatay 11 yıl öncesine göre inanılmaz bir mesafe kat etti. 11 yıl önce bizi Ankara’ya gönderdiğiniz de Hatay’ın geçmişten alacaklarını tahsil etmesi konusunda seçmenin bizden bir talebi olmuştu. Hatay gerçekten ilkleri, enleri kazandı. Bu anlamda hava alanımız yoktu son 6 yıldır gayet iyi çalışan, performansı yüksek bir hava alanımız var. 11 yıl önceye bugün Hatay’da büyükşehir de 15 ilçe oldu. Bugün bu 15 ilçe’den 13’nün yolu duble yol. Son iki ilçemizin yollarının da duble yol olması için ihaleler yapıldı. Birinin inşaatı başladı diğerinin ki de Ocak ayı içerisinde başlayacak. Dolayısıyla 15 ilçenin 15’i de duble yol. Bu Hatay için çok büyük bir kazanç. Artık İskenderun kendi adıyla anılan müstakil bir üniversiteyi hak ediyor. İnşallah bu da bizlere vesile olur. Hatay bu süreçte doğal gazla buluştu. Hatay’ın en önemli sıkıntılarından bir tanesi de Körfez savaşından İskenderun körfezinin eski aktivetisini kaybetmesiydi. Ama artık şu anda bunu söylemek mümkün değil. İskenderun limanı özelleştirildi. Konteynır limanına dönüşüm büyük ölçü de tamamlandı. Her geçen gün daha da gelişiyor. Ve İskenderun’un canlılığına canlılık katıyor. İskenderun limanı hem İskenderun’a hem de civar ilçelere, beldelere katma değer yaratmaya başladı. Yine Hatay’ımız son yıllarda spor faaliyetler için alt yapıya kavuşmaya başladı. İskenderun’da yüzme havuzu, kapalı spor salonu faaliyete girdi şimdi gençlik merkezi faaliyete geçmek üzere” dedi.

   “Türkiye’nin En Güzel Adalet Saraylarından Bir Tanesi İskenderun’da”

   İskenderun Adalet Sarayının Türkiye’nin en güzel adliyelerinden biri olduğunu belirten Ergin, Hatay’ın sulama projesi ile çağ atladığını ifade etti.

   Önceleri Hatay’da sulanabilir alanın %16 olduğunu ancak yapılan çalışmalar neticesinde bu oranın % 90’lara vardığını kaydeden Ergin; “Hatay’ımızın adalet sarayları inşa edildi. İskenderun Adalet Sarayı Türkiye’nin en güzel adalet saraylarından bir tanesi oldu. gıpta ile izliyoruz. Dörtyol’da Antakya’da Altınözü’nde Reyhanlı’da şimdi Kırıkhan’da inşaatımız devam ediyor. Buralarda adliye saraylarımız oldu. Olmayan birkaç yerimiz içinde ihale süreci işliyor şu anda. Bunun ötesinde bu şehrin temel alt yapısında ki önemli açıklar kapandı. İskenderun Devlet Hastanemiz hizmete girdi. Şimdi y eni ilave çalışmalar var. Dörtyol’da yeni devlet hastanesi için yer tahsisi yapıldı projesi şu anda hazırlanıyor. İl merkezinde şehir hastanesi temeli atılmıştı şimdi kaba inşaatı bitmek üzere. Bilhassa Hatay’dan il dışına hasta sevkin durduracak alt yapı çok önemliydi. Bundan sonra Hataylı zorunlu olarak sevk olmayacak. Hatay’da şu eksik bu eksik gibi söylemleri sonlandırıyoruz. Hatay sulama projeleri ile Hatay’a çağ atlatan projeler ile buluşturduk. Şu rakamlar çok önemli 2002 senesinde Hatay’ın sulanabilir tarım arazilerinin sadece % 16’sı DSİ’ nin kurduğu tesislerle sulanabiliyordu. Şu anda Hatay’da Erzin, Dörtyol ve Payas hattında ki sulama tesisleri bitirildi. İlaveten Karaçay barajımız yıllarca konuşuluyordu. Şu anda önemli ölçüde tamamlandı. 2014 içerisinde İnşallah hizmete açacağız. Hizmete açılımı ile Samandağ ve Antakya’nın içme suyu problemi ve sulama problemi çözülecek. Aynı zamanda enerji de üretecek. Ve Hatay’ın tarımsal faaliyetleri açısından Amik Ovası’nın sıkıntılarını çözecek Reyhanlı barajı ihale edildi. İnşaatı hızla devam ediyor. Bitim tarihini de ihale ettik. 15.05.2015 Saat 15.15’te Reyhanlı Barajı ovaya su bırakacak. Sadece baraj gövdesi yapmıyoruz. Ovaya yollar yapıyoruz. İlaveten basınçlı kapalı sistem sulanma şebekesi döşüyoruz. Türkiye’nin gövde barajı en uzun olan nere de diye soran olurlarsa tereddüt etmeden Hatay diyebilirsiniz. 28 metre yükseklikte 11 km uzunluğunda gövdeye sahip bir baraj yapıyoruz. Kumlu ve Reyhanlı arasında 450 Milyon metre küp su rezerve kapasitesi var. Bu projeler ile Hatay’ın %16 sulanabilir oranı %90’lara çıkıyor. Bu çiftçilerimize önemli bir imkan olacaktır. Hatay’ın milli gelirini arttıracaktır” şeklinde konuştu.

   “Amanos Tüneli İle Hatay’da Çağ Açıp Çap Kapatacağız”

 

   Hatay’da devasa bir proje olan Amanos tüneli ile çağ açıp çağ kapattıklarını belirten Ergin; “İskenderun Amanosla Akdeniz arasında ince bir bant üzerinde kurulu. Bugün İskenderun’da sanayi yatırımı yapacak bir karış alan kalmadı. Buralar dolduğu için Osmaniye’ye gidildi. Osmaniye’de 2 OSB kuruldu. OSB’ler de doldu. Yatırımcının arazı ihtiyacı bitmedi. Hatay’ın narenciye bölgelerini korumak istiyoruz. Bunun için uzunca bir çalışma sonrasında karar verildi. Amanos tünelleri ihale edilip İskenderun’un doğya doğru genişletilmesi için bir karar alındı. Bu afaki bir söz değil. Hemen çalışıldı ve projesi ihale edildi. İnşallah Şubat ya da Mart ayı içerisinde proje bitecek. Şu anda güzergâh ve teknik projeler devam ediyor. İnşallah 2014 yılı kazmayı vurup tünellere başlangıç yılımız olacak. 30 Km’den oluşan bir çalışma bu. Bunun 10 Km’si dağın altından kapalı tünelle geçilen bölüm olacak. 20 Km’si ise bağlantı yolu olacak. Tünelin çıkışından itibaren her türlü sanayi tesisinin kurulacağı alanlar yatırım ajansları tarafından hazırlanıyor. OSB bölgelerinin çalışması yapılıyor. Dağın doğu bölgesine rastgele bir tesiste yapılmayacak. Tarım bölgeleri olarak ayrılıyor. Tarıma elverişli olmayan bölgeler ise OSB olarak planlanıyor. Bu bölge de çok önemli bir katma değer yaratacaktır” diye konuştu.

   “Gömleğin İlk Düğmesini Doğru İlikleyelim”

   Hatay’ın 30 Mart 2014 seçimlerine daha önce karşılaşmadığı bir seçim ile gireceğini ifade eden Ergin, ilk düğmenin doğru iliklenmesi gerektiğini işaret etti.

   Büyükşehir yasası ile Hatay’ın Milli gelirden payının yükseldiğine dikkat çeken Ergin; “Hatay 30 Mart 2014’te daha önce yapmadığı bir seçimi yapacak. Hatay’ın 12 ilçesi 64 beldesi var idi. Şimdi beldeler ilçelere katıldı. Ve Hatay bugün 15 ilçe ve 1 büyükşehir belediyesi olarak yeniden yapılandırıldı. Bu Hatay’a çok önemli bir katma değer getirecek. Çünkü büyükşehirlerin geliri Hatay’ın il olarak genel bütçeden alacağı pay yükseldi. Bu şu demek bundan sonra gelen yatırımlar kat ve kat fazla gelecektir. Hatay bu seçimde büyükşehir’in temelini kuracak. Bu temelin kurulumun da İlk düğmenin doğru iliklenmesi lazım diye düşünüyorum. Gömleği giyerken ilk düğmeyi doğru iliklersek bundan sonra Hatay’ın gelişmesi ve kalkınması doğru istikamette devam eder. Türkiye’nin birikimini Ankara’nın 11 yıllık tecrübesini Hatay’a taşımak ve Hatay’ı Türkiye’nin 81 vilayeti arasında ilk 5 arasına geçirmek için Hatay’a gelmiş bulunmaktayım. Hemşerilerim görev verirse. Kolları a ve evvela Hatay büyük şehir’i doğru yapılandıracağız. Hatay büyükşehir konusunda, alanın da uzman ve optimum noktaları yakalayan genç ve dinamik kadrolardan oluşacak. Hatay’a kalkındırma heyecanı duyan bir kadro oluşturacağız. Büyük şehrin merkezinin olduğu yere çakılıp kalınmayacak. İskenderun’da büyük şehrin bir merkezi olacak. Bölgeyi yerinden yönetim yerine göre dizayn çalışmaları olacak” açıklamalarına yer verdi.

   Ergin, sona eren konuşmalarının ardından Anadolu Basın Kulübüne ziyarette bulundu. Anadolu Basın Birliği Başkanı Ahmet Erdoğan’ın karşıladığı Ergin, gazeteciler ile sohbet edip soruları cevaplandırdı.

 


“İskenderunlu ‘İskenderun’ Adını Taşıyan Bir Üniversite Hak Ediyor”	 videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet