Skip Navigation Links

Fabrikaların Kalifiye Eleman İhtiyacları Gideriyor

İŞKUR ile işbirliği yaparak çeşitli meslek dallarında kurslar açan Halk Eğitim Merkezi, ilçede işsizlik sorunu yaşayan gençlerle çevre ilçelerde bulun

Gündem   A+a-

 
 
İŞKUR ile işbirliği yaparak çeşitli meslek dallarında kurslar açan Halk Eğitim Merkezi, ilçede işsizlik sorunu yaşayan gençlerle çevre ilçelerde bulunan işsizlere umut kapısı oldu.
Erzin Halk Eğitim Merkezi, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'nde bulunan fabrikalara kalifiye eleman yetiştiriyor. Her yıl açılan çeşitli kurslarla kadınlara kaybolmaya yüz tutmuş el işlerini öğreten Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri, fabrikaların da usta eleman ihtiyacını karşılıyor.
Meslek kurslarındaki kursiyerlere sık sık Osmaniye Sanayi Bölgesi'ni gezdiren Halk Eğitim Merkezi yöneticileri, kursiyerlerin eğitim aldıkları alandaki uygulamaları yerinde görmelerini sağlıyor. Son geziye ilçe Kaymakamı İskender Yönden, AK Parti İl Meclis üyesi Salih Gökakın, HEM Müdürü Elyas Seyhan, müdür yardımcıları Ozan Kunt, Ömer Yıldırım da katıldı.
Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin son yıllarda hızla büyümesiyle çevre il ve ilçelerde bulunan binlerce kişiye iş imkânı sağladığını söyleyen Kaymakam İskender Yönden, ilçenin sanayi bölgesine yakınlığından dolayı fabrika sahiplerinin ilk tercihlerinin Erzin'deki insanlar olduğunu ifade etti.
Açtıkları çeşitli kurslarla işsiz ve vasıfsız gençleri, kısa sürede kalifiye eleman haline getirdiklerini anlatan HEM Müdürü Elyas Seyhan da, çevre ilçe ve kasabalarda yaşayan insanların da HEM'e başvurduğunu, bu insanlara da ellerinden geldiği kadar yardımcı olduklarını kaydetti
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet