Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İşte Bahçeşehir Koleji

Belen’de hizmete giren Bahçeşehir İskenderun Eğitim Kampüsünde basınla bir araya gelen Okul Müdürü Safai Server Dik, kurumlarının fiziki imkanları ve

Gündem   A+a-


İSKENDERUN BAHÇEŞEHİR KOLEJİ BASINA TANITILDI 8... ile 8gunhaber

 

İşte Bahçeşehir Koleji

 

 Bahçeşehir Koleji İskenderun Eğitim Kampüsü’nde düzenlediği toplantıda açıklama yapan Okul Müdürü Sefai Server Dik anne kucağından anaokuluna, anaokulundan üniversiteye, üniversite sonrası lisansüstü ve doktora programlarına kadar eğitim veren sürecin içerisinde olan bir kurum olduklarının altını çizdi.

 

 

 Bahçeşehir Kolejinin yerel ufukları ulusala, ulusal ufukları dünyaya taşımak için önüne hedef koymuş bir kurum olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Dik “Bahçeşehir Koleji, Anne kucağından anaokuluna aldığı yavrularına ‘Half Dey Engilish’ yarım gün İngilizce eğitim programıyla başlar. Birinci sınıfta okuma yazma beceresine sahip olduğu aynı anda İngilizceyi de Türkçe yeterliliğinde yazabilen, okuyabilen konuşabilen, dinleyebilen bireyler haline geliyorlar” dedi.

 

 

 DİL ÖĞRETMİYORUZ, DİLİ YAŞATIYORUZ

 

 Birinci sınıftan itibaren ilkokul eğitim sürecinde haftada on saat dil eğitimiyle de öğrencinin bunu sürdürdüğünün altını çizen Okul Müdürü Dik “Biz dil öğretmiyoruz, dili yaşatıyoruz. Henüz bu eğitim öğretim yılına başlamamıza rağmen yaklaşık üç aydır, iki ayrı dönemde dil oryantasyon kurslarıyla da yaşaması gereken dili dinamik tütmek adına etkinlikler düzenledik. Her branşın kendi lisans eğitimin almış, eğitimcileriyle her bir alanda, bir tanesini yaşam içerisinde kullanan, yaşam içerisinde bunları yaşayarak kendi eğitimine, o bireysel öz güvenine, kendini ifade edebilme yeteneğine katkı veren sosyal alanları mutlak suretle eğitimin içerisinde görüyoruz” diye konuştu.

 

 

 Bahçeşehir Koleji eğitim sisteminde toplumdaki demokratik yaşayışı öne alan ‘Sıra bende, sıra sende’ uygulaması bulunduğuna değinen Okul Müdürü Dik “Her dil, ders uygulamasında konuşamayan yada çok konuşan, hareketsiz, sessiz duran veya çok hareketli duran gibi bir ayrım yapılmaksızın, konuyla esasla ilgili her bireyin kendini ifade etmesine fırsat verilir, ayrıca bir görevdir. Ayrıca KÖS (Kişisel Öğrenme Sistemi) sınıflarımız, KÖS sistemimiz var. Bizim amacımız, önce işitsel olan, görsel yada dokunsal olan bir bireyde bu üç özellik mevcut ama bunun oranları farklı. İşte bunları merkezde toplamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 Öğrenme algısına dayalı bir sistemde, duymadan, bazı bireylerin bulundukları yerden kalkmadan, hareket etmeden, temas etmeden, dokunmadan öğrenemeyeceğine vurgu yapan Dik eğitimde reform denen bu ölçeği uygulamaya çabaladıklarını söyledi.

 

 

 İkinci sınıftan itibaren ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimini verdiklerini sözlerine ekleyen Dik şunları söyledi: “Gerçekten mühendislik ve Tıp gibi birçok bilim dalında Almanların bir haklı yeri var. Buradan tercih ediyoruz. Ancak öğrencilerimizi çoklu zeka kuramına göre, zeka testlerine tabi tutuyoruz. Eğitim sürecimizde hem insanı öne koyduk, hep insanı hedef koyduk…”

 

 

 Bahçeşehir Okul Müdürü Sefai Server Dik, basın mensuplarına ayrıca okulda tüm öğrencilerin yararlanabileceği laboratuvarları, bilim müzesi, inovasyon laboratuvarını, sanat ve müzik atölyesi, beceri spor ve kondisyon salonu, mutfak, yemekhane, açık oyun alanı, sosyal alanları, sinema, konferans salonlarını sınıfları basın aracılığıyla kamuoyuna tanıttı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
İşte Bahçeşehir Koleji videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar