Skip Navigation Links

'2002’den bu yana 50 Bin sporcuyu basketbol ile tanıştırdık”

Türkiye Basketbol Federasyonu Alt Yapı Direktörü Samer Şenbayrak, 2002’den bu yana 50 Bin sporcuyu basketbol ile tanıştırdık dedi.

Spor   A+a-


12 DEV ADAM 8.GÜN HABER(1) ile 8gunhaber

- 12 Dev Adam Basketbol Okulları (DABO)Türkiye Ligi Şöleni Doğu Grubu
 
- Türkiye Basketbol Federasyonu Alt Yapı Direktörü Samer Şenbayrak:
 
-“2002’den bu yana 50 Bin sporcu/" target="_blank">sporcuyu basketbol ile tanıştırdık”
 
  Türkiye Basketbol Federasyonu Alt Yapı Direktörü Samer Şenbayrak, 2002’den bu yana 50 Bin sporcuyu basketbol ile tanıştırdık, yürütülen proje kapsamında 2002’den bu yana 50 Bin sporcuyu basketbol ile tanıştırdıklarını belirtti.
 
 Garanti Bankası’nın sponsorluğu ve Türkiye Basketbol Federasyonu organizasyonuyla İskenderun’da düzenlenen, 12 Dev Adam Basketbol Okulları Türkiye Ligi Şöleni Doğu Grubu maçları kapalı spor salonunda devam ediyor.

 
 
 
  Şenbayrak, yaptığı açıklamada, Toplam 10 il karmasının yer aldığı 12 Dev Adam Basketbol Okulunun katıldığı Doğu Grubu’nda Diyarbakır, Hakkâri/Çukurca, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya karma takımlarının ilk günü galibiyetle kapatan takımlar olduğunu belirtti.
 
  Şenbayrak, 12 DABO’nun son yıllarda bölge basketboluna çok önemli hizmetler verdiğini belirterek,”“Bugün burada 10. Türkiye Ligi Doğu Grubu maçları için toplanmış bulunmaktayız. 2002 yılında başlattığımız çalışmalarımız bugün önemli noktalara gelmiştir.12 DABO sayesinde şimdiye kadar ülkemizin tamamında 50 bin çocuğumuzu basketbol ile tanıştırdık ve tanıştırmaya da devam edeceğiz.
 
  Amacımız sporcu yetiştirmenin yanı sıra topluma faydalı, yararlı bireyler yetiştirmektir. “dedi.
Şenbayrak,”Bölgemizde 12 DABO şemsiyesi altında basketbol ile tanışarak profesyonel olarak basketbol hayatını devam ettiren yüzlerle ifade edebileceğimiz sporcularımız mevcut. Büyük şehirlerde basketbol adına sunulan son sistemler ve imkânlar bu proje sayesinde bölgemiz sporcu ve antrenörlerinin ayağına kadar getiriliyor. Artık bölgemizden sporcuların yurtdışına gitmelerine veya Milli takımlarda yer almalarını görebiliyoruz. Bu turnuvalarda 7-12 yaş arası sporcular katılıyor. Her yıl yaklaşık 4 Bin sporcu basketbol topu ile tanışıyor.”şeklinde konuştu.
 
 Şenbayrak, şunları söyledi:
 
 “Bu proje sayesinde fırsat eşitliği sağladığımızı düşünüyorum. Bu gün aramızda geleceğin 12 Dev Adamları yer alıyor. Bu hedef doğrultusuna çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizler sporcularımızın tam donanımlı basketbolcular olarak yetişebilmesi adına tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.
 
  Huzurunuzda velilerinize ve antrenörlerinize size vermiş oldukları emekler için teşekkür ederim. Ayrıca 12 DABO’nun ilk kurulduğu günden beri bizlere desteğini esirgemeyen Türkiye Basketbol Federasyonu başkanımız Sayın Turgay Demirel’e şükranlarımızı sunmak istiyorum.” şeklinde görüş bildirdi.
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet