Skip Navigation Links

Halil İbrahim Kocadölü ihracat miktarı hakkında bilgi verdi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü İskenderun’un şubat ayı itibariyle ihracat miktarı hakkında bilgi verdi.

Ekonomi   A+a-

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü İskenderun’un şubat ayı itibariyle ihracat miktarı hakkında bilgi verdi.
Kocadölü; 2013 yılı Şubat ayı itibariyle İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na tasdik olunarak yapılan ihracat miktarının 183 milyon dolar olduğunu ve 2012 yılı şubat ayında 145 milyon dolar olan ihracat miktarının 2013 yılında %26 oranında artış gösterdiğini belirtti.
 
Kocadölü sözlerine şu şekilde devam etmiştir:
‘’2013 yılı şubat ayına ait ekonomik veriler değerlendirildiğinde İskenderun’dan 55 farklı ülkeye çeşitli kalemlerde ihracat gerçekleştirilmiştir. En çok ihracat yapılan ülkelerin başında 30 milyon dolarlık ihracatla Mısır gelmektedir. Mısır’ı 25,8 milyon dolarla İsviçre ve 19,5 milyon dolarla İtalya izlemektedir. 4. Sırayı 15 milyon dolarlık ihracatla Birleşik Arap Emirlikleri alırken, 5. Sırada 10 milyon dolarlık ihracatla Çin gelmektedir.
Ayrıca İskenderun’dan çeşitli ülkelere 21 farklı kalemde ihracat gerçekleştirilmiştir. En çok ihracat yapılan maddelerden bahsetmek gerekirse; bu kalemlerin başında 118 milyon dolarlık ihracatla demir ve çelik mamulleri gelmektedir. Demir ve Çelik ürünlerini; 12,8 milyon dolarla krom, 9,8 milyon dolarla gaz yağı, 9,6 milyon dolarla LPG ve 7,6 milyon dolarla polistren takip etmiştir.’’ Şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet