Skip Navigation Links

' İspat edemeyen müfteridir!!!'

Karaağaç Belediye Meclisi 'nin muhalefet meclis üyeleri Adnan Bayram, Bilal Keskin, Eyüp Sağır ile Hilal Demirel yaptıkları ortak açıklamada iktidara

Gündem   A+a-

"//www.8gunhaber.com/etiket//" target="_blank">

Karaağaç Belediye Meclisi ‘nin muhalefet meclis üyeleri Adnan Bayram, Bilal Keskin, Eyüp Sağır ile Hilal Demirel yaptıkları ortak açıklamada; bazı Karaağaç Belediyesi memurlarının esnafları gezerek tabela ölçümü yaparken, esnaftan tabela vergisi tahsilatını muhalefetin baskısı sonucu almak zorunda kaldıklarını söylediklerini belirterek, bu durum karşısında ispata davet ettiler ve eklediler “Karaağaç Esnafını Muhalefete Karşı Kışkırtanlar Emellerine Ulaşamayacaklar. Yalan Söyleyen Şerefsizdir….  !” İŞTE GERÇEKLER İŞTE BELGELER…
BÜTÇE KOMİSYONUNA SUNULAN ÖNERGE AŞAĞIDA YER ALIYOR:


BU BELGE TEBLİGAT İLE İLGİLİ MECLİSE SUNULAN BELGEDİR.

 

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yorumunu halkımıza bırakıyoruz.”



 

İspat edemeyen müfteridir!!!”
Yayınladıkları sert açıklamayla belediye memurlarının muhalefet meclis üyelerine karşı esnafı kışkırtmalarına tepki gösteren Karaağaç Belediye Meclisi ‘nin muhalefet meclis üyeleri Adnan Bayram, Bilal Keskin, Eyüp Sağır ile Hilal Demirel, iddiayı ispata davet ettiler ve ağır bir üslupla konuyu kamuoyuna havale ettiklerini söylediler.
Karaağaç Belediye Meclisi ‘nin muhalefet meclis üyeleri Adnan Bayram, Bilal Keskin, Eyüp Sağır ile Hilal Demirel’in açıklaması şöyle:

Son günlerde belediye memurlarından bazıları, karaağaç esnafını tek tek dolaşıp, tabelalarını ölçmekte ve ilan reklam vergisi için tebligat yapmaktadır. Ancak bu iktidarın yalakalığını yapan memurlar, esnafımıza belediye yönetiminin bunu tahsil etmekten yana olmadığını fakat muhalefet meclis üyelerinin çok fazla baskı yapması sonucu tahsil etmek zorunda kaldıkları yönünde yalan ve yanlış beyanat vermişlerdir. Bizde diyoruz ki bunu yayanlar şerefsizdir, namussuzdur. Bunu ispatlamayan müfteridir.
İŞİN ASLINI BİZDEN ÖĞRENİN…
Belediyenin hazırladığı faaliyet raporunda gördük ki, ilan reklam ve emlak vergileri için tahakkuk çıkartılmış ancak bu tahakkukların ancak %60 kadarı tahsil edilmiştir. Yani bunun anlamı geri kalan % 40 için gecikme cezası uygulanacak ve eninde sonunda esnaftan bu para faiziyle birlikte tahsil edilecektir.
Bizler mecliste bu konuyu ele alarak belediyenin bu konuda ihmali olduğunu çünkü esnafa tebligat yapılmadığını söyledik. Ayrıca belediyenin işlediği suçun cezasının esnafa yüklendiğini ve bunun adil olmadığını savunduk. Bunun en iyi çözümünün suya nasıl tebligat yapılıyorsa emlak ve ilan reklam vergileri içinde aynı tebligatın yapılması gerektiğini söyledik. Hatta Sayın Necmettin Acar mecliste yaptığı konuşmada bizlere kesinlikle katıldığını bize hak verdiğini ve bunun belediyenin bir zafiyeti olduğunu söyleyerek en kısa zamanda bu yanlışı düzelteceklerini söyledi.
Mademki belediye bu vergiyi almak istemiyor o zaman neden 2010 yılı bütçesinde m2 sini 35 TL den 50 TL ye çıkardı? O zaman da buna itiraz etmiştik ve bunun geçen yılki rakam olan 35 TL de kalmasını önerdik ancak önerimiz havada kaldı ve m2 sini 50 TL olarak meclisten geçirdiler."
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet