Skip Navigation Links

HBB’den Aşırı Yağışlar Sonrası Hızlı Müdahaleler

HBB, son günlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle il genelinde gece boyunca mesai yaparak sel sonrası oluşan tüm olumsuzluklara karşı çalışmalar y

HBB’den Aşırı Yağışlar Sonrası Hızlı Müdahaleler

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi, son günlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle il genelinde gece boyunca mesai yaparak sel sonrası oluşan tüm olumsuzluklara karşı çalışmalar yürüttü.
 
Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak üzere çalışmalarını aralıksız sürdüren HBB birimleri; kapanan yolların açılması, yolda kalan araç ve sürücülerin güvenli bölgelere taşınması, su tahliyesi, selin getirdiği çamurların yollardan temizlenmesi, yollarda oluşan çukurların doldurulması ve güvenlik önlemlerinin alınmasına dair çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.
 
Hatay’da önceki günlerde başlayan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâr sebebiyle ortaya çıkan sorunları gidermek üzere teyakkuza geçen Büyükşehir’in tüm birimleri; resmi kurumlar ve ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde hareket ederek vakalara müdahale etti.
 
HBB EKİPLERİ SAHADAN AYRILMADI
 
Defne’de Tavla ve Arsuz’da Gözcüler Mahallelerinde konutlardaki yağmur suları tahliye edilirken Antakya Vali Ürgen Alanı’nda sağlıklı trafik akışana engel olan olumsuzluklar giderilerek yol güvenli hale getirildi.
 
Payas ilçesi d-817 karayolunda aşırı yağışlardan dolayı oluşan tıkanıklık ve yolların kapanma problemlerine anında müdahale edildi ve yol kontrollü olarak trafiğe açıldı.
 
Reyhanlı Kurtuluş Mahallesi’nde mevsimlik tarım işçilerinin yaşam alanındaki olumsuzluklar giderildi.
 
Aşırı yağışlar sonucu Samandağ Batıayaz Köprüsü kullanılmaz hale gelirken, yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla yol trafiğe kapatıldı.
 
Heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Dörtyol Çökek ve Topakdaş yayla yolu kısa sürede yapılan çalışmalarla tekrar trafiğe açıldı.
 
Altınözü Altınkaya ve Atayurdu Mahalleleriyle, Defne’de Uğur Mumcu Bulvarı alt geçidinde yağmur sularıyla taşınan ve yollarda ulaşımı zorlaştıran çamur iş makineleriyle temizlendi.
 
HBB yetkilileri ayrıca il genelinde vatandaş ve üreticilerin temiz içme suyu sorununun giderildiğini ifade ederken 287 su baskını, 193 mahsur kalma, 149 kanal tıkanma vakasına müdahale edildiğini ve ekiplerin il genelindeki tüm olumsuzlukları giderene kadar sahada olacağını vurguladı.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet