Skip Navigation Links

İSTE Her Branşta Proje Kabulü Sevinci Yaşıyor

Yıl içerisinden pek çok alanda kabul edilen projelerini duyuran İSTE’nin, bu kez “Geleneksel Çalgımız Bağlamanın Perde Sistemleri Üzerine Yeni Yaklaşı

İSTE Her Branşta Proje Kabulü Sevinci Yaşıyor

Eğitim   A+a-

 
Yıl içerisinden pek çok alanda kabul edilen projelerini duyuran İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nin, bu kez “Geleneksel Çalgımız Bağlamanın Perde Sistemleri Üzerine Yeni Yaklaşımlar” adlı projesi kabul edildi.
 
Yıl içerisinden pek çok alanda kabul edilen projelerini duyuran İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nin, bu kez “Geleneksel Çalgımız Bağlamanın Perde Sistemleri Üzerine Yeni Yaklaşımlar” projesi kabul edildi. Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinden Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Dağdeviren’in yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projede Dr. Öğr. Üyesi Dağdeviren’e Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Müdürü V. Prof. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden bir araştırmacı da eşlik edecek.
 
Proje kapsamında geleneksel bağlama formu bozulmadan, yenilikçi ve kompozit malzemeler bağlamanın perde sistemine entegre edilecek. Bu sayede, bağlamadan üretilen seslerde, daha yüksek kalite ve uzun ömürlü bir performans sağlanması planlanıyor. Projede aynı zamanda, bağlama performansını ölçmek için Türkiye de ilk defa kullanılacak olan bir ses üretme düzeneği üretilecek.
 
Projesi kabul edilen Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Dağdeviren’i tebrik eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci şunları söyledi: “Teknik bir üniversite olarak formel ve doğa bilimleri ağırlıklı olmakla birlikte bünyemizde bulunan tüm branşlarda başarının haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün de Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’mızdan hocamızın başarısını duyurmanın mutluluğu içerisindeyiz. Projede yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Dağdeviren’e ve projede görev alacak hocalara çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet