Skip Navigation Links

Geleceğin Üniversitelileri İSTE’yi Ziyaret Etti

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Altınözü Belediyesi Gençlik Meclisi’nin organize ettiği gezi kapsamında liseli öğrencileri misafir etti.

Geleceğin Üniversitelileri İSTE’yi Ziyaret Etti

Eğitim   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Altınözü Belediyesi Gençlik Meclisi’nin organize ettiği gezi kapsamında liseli öğrencileri misafir etti. 8 Mayıs Çarşamba Günü Saat 11.00’de başlayan geziye 90 kişilik bir öğrenci grubu katıldı. Altınözü Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerinin liderliğinde İSTE Merkez Kampüsünü ziyaret eden öğrenciler, bu sayede üniversite ortamını da keşfetmiş oldu.
 
Üniversite atmosferini yerinde yaşamak isteyen öğrenciler, sırasıyla İSTE Merkez Kütüphane, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTM) ve Mesleki Eğitim Merkezi’ni (MESEM) gezerek öğretim elemanları tarafından bilgilendirildi. İSTE’yi, kampüs ortamını, kampüs olanaklarını yerinde görmek üzere gerçekleştirilen gezide, ayrıca fakültelerin ve laboratuvarların da kapıları öğrencilere açıldı ve bu sayede öğrenciler üniversitenin sağladığı imkânları ve ayrıcalıkları da görmüş oldu.
Toplamda 8 farklı okuldan 11. ve 12. Sınıf öğrencilerinin katılımının olduğu gezi, ilk olarak bilgi ve kaynak konusunda birçok imkânı elinde bulunduran İSTE Merkez Kütüphanesi’nde başladı. Kütüphanede farklı amaçlara sahip olan salonların tanıtımını yapan Kütüphane Şube Müdür Vekili Müslüm Yurtseven, kütüphaneyle ilgili öğrencilerin faydalanabileceği pek çok fırsat ve olanaklardan da bahsetti. Üniversite hayalleri kuran öğrencilerin ikinci durağı ise, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTM) ve Deprem Laboratuvarı idi. İSTE Öğretim Elemanları tarafından merkezde bulunan laboratuvar ve odalar öğrencilere tanıtılırken, merkezde bulunan cihazlarda deneyler yapılarak İSTE’nin sunduğu uygulamalı eğitim imkânlarından bahsedildi. Öğrenciler, gezi kapsamında son olarak İSTE Yetenek Vadisi Sürekli Eğitim Merkezi’ni (MESEM) ziyaret ederken, üniversiteye bağlı olmakla beraber halka yönelik bir merkez olan ve farklı sektörlere kalifiyeli eleman yetiştirmek amacıyla mesleki eğitim veren MESEM’in sunduğu fırsatları gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.
 
Gelecekte üniversiteli olacak değerli öğrencileri İSTE’de ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Ayakları yere sağlam basan bir nesle öncülük yapma hedefi ile hareket ediyor. Üniversiteli olma hayaliyle gözleri ışıldayan öğrencilerimizi ileride İSTE Ailesinin bir parçası olarak görmek isteriz. Gençlere ufuk sağlamak üzere geziyi organize eden Altınözü Belediyesi’ne ve Gençlik Meclisinin emeklerine sağlık” değerlendirmesinde bulundu.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet