Skip Navigation Links

GÖNÜL GÖZÜYLE AŞIK VEYSEL ...

Arsuz Âşık Veysel Anadolu Lisesi Türk Halk Şairi Âşık Veysel’in Mirasını Yaşatmak için ‘‘GÖNÜL GÖZÜYLE AŞIK VEYSEL’’ adlı bir etkinlik düzenledi.

GÖNÜL GÖZÜYLE AŞIK VEYSEL ...Web
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Âşık Veysel Anadolu Lisesi Türk Halk Şairi Âşık Veysel’in Mirasını Yaşatmak için ‘‘GÖNÜL GÖZÜYLE AŞIK VEYSEL’’ adlı bir etkinlik düzenledi.
 
Türk edebiyatının eşsiz isimlerinden biri olan Âşık Veysel’i anmak için Hatay halkı Arsuz Nazım Hikmet Kültür Merkezinde buluştu.
 
Şiirleri, müziği ve yaşam felsefesi Türk kültürünün köklerine dokunan ve insanın ruhunda derin izler bırakan Âşık Veysel, vefatının 50. yılı münasebetiyle Arsuz Âşık Veysel Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından ‘‘GÖNÜL GÖZÜYLE AŞIK VEYSEL’’ adlı bir etkinlikle anıldı.
 
Öğretmen ve öğrenciler hazırladıkları bu programla Âşık Veysel’in yaşamı ve sanatı sadece Türk halkının değil, tüm dünya halklarının ilgisini çeken bir miras olarak kabul edildiğini, onun naif ve derin anlamlar yüklü eserleri insanlığın ortak duygularını ifade etme gücüyle dolu olduğu mesajını bizlere çok güzel bir etkinlikle anlattı.
 
Bu anma programında, Âşık Veysel’in eserlerinin derinliklerinde bir yolculuk yapıldı ve onun sanatının zenginlikleri, şiirleri, türküleri ve hayatından kesitler aktarıldı. Şiirlerinin ve türkülerinin gücü hissedilip onun anısı yaşatılması için bir araya gelindi.
Köklerini kaybetmeyen, medeniyetler şehri Hatay’ın ‘‘İki kapılı bu handaki uzun ince yolculuğunda’’ Aşık Veysel’in nefesiyle bir nebze soluklandığı bu etkinlik, tüm izleyicilere iyi geldi.
Hatay ve tüm sanatseverler adına bu anlamlı ve güzel etkinliği düzenleyen Arsuz Âşık Veysel Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GÖNÜL GÖZÜYLE AŞIK VEYSEL ... videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet