Skip Navigation Links

TARİHİ MEKANDA MUHTEŞEM SERGİ

Cumhuriyetimizin 100. Yıllında Mehmet Akif Ersoy’ temalı yağlıboya resim sergisi açıldı.

TARİHİ MEKANDA MUHTEŞEM SERGİ

Gündem   A+a-

 
İskenderun Kaymakamlık binası avlusu İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü münasebetiyle, Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerden oluşan ‘Cumhuriyetimizin 100. Yıllında Mehmet Akif Ersoy’ temalı yağlıboya resim sergisi açıldı.
 
İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ahmet Yelseli, Merkezin görsel yetenek alanı öğrencilerinin İstiklal Marşının 10 kıtasını resmettiğini belirterek “İstiklal Marşı’mızın kabulü ve aynı zamanda şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı kapsamın böyle bir sergi yapmak istediler. Kaymakamlık Avlusunda ‘Cumhuriyet’imizin 100. yılında Mehmet Akif Ersoy’ temalı sergimiz daha da anlamlandı. Bu anlamlı günde hem Mustafa Kemal Atatürk’ün resimleri, hem de istiklal marşımızın resmedilmiş kıtalarının sergilendiği bir sergi oldu. Sergideki eserlerde toplam 10 kıtamız, ayrıca Mehmet Akif Ersoy portremiz, 16 tane de Mustafa Kemal Atatürk portesi var” diye konuştu.
 
İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ahmet Yelseli, 12 öğrenci tarafından çizilen eserlerin, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi kurum oldukları için, satışının yapılmadığı ifade ederek iki gün sürecek olan Kaymakamlık avlusundaki serginin ardından, eserlerin kendi kurumlarında sergilenmeye devam edeceği söyledi.
 
Açılışta konuşan Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri minnet ve rahmetle andığını ifade ederek “Bugün istiklal marşımızın kabulünün yıldönümü. Ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle minnetle anıyoruz. Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” dedi.
 
Kaymakam Demiryürek, Koordinatör kaymakamları ve protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kestiği “Cumhuriyetin 100. Yılında M. Akif Ersoy” resim sergisi açıldı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet