Skip Navigation Links

ÇALIŞKAN: “BU YASAYA CÜMBÜŞ YASA DEMEK DAHA DOĞRU”

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, TBMM’de genel kurulda Torba yasa görüşmelerine ilişkin konuştu.

ÇALIŞKAN: “BU YASAYA CÜMBÜŞ YASA DEMEK DAHA DOĞRU”

Gündem   A+a-

 Görüşülen yasaya isim bulamadığını dile getiren Çalışkan, “Bir önceki torba yasaya "vergi yasası" demiştik. Bütçe öncesi "Milleti biraz daha fazla soyup soğana nasıl çeviririz?" diye vergi yasasını torba olarak önümüze getirmişlerdi ama buna muhtemelen "cümbüş yasa" demek daha doğru olacak.” İfadelerini kullandı.
Çalışkan konuşmasında, “Gerçekten maddelere baktım, her biri birbirinden farklı; neyi anlattığı belli değil. Benim de söz aldığım madde, Anayasa Mahkemesine verilen yetkiyle ilgili. Bir kere, şunu sormak gerekir. Bu arkadaşlar zaten Anayasa Mahkemesinin varlığından rahatsızlar, varlığını kabullenemedikleri bir kuruma yetki devri de gerçekten ilginç bir şey. Bu açıdan teklifimiz, bu maddenin kaldırılması yönünde. Burada faiz bütçesi olduğunu söyleyenler bile buna tıpış tıpış, deyim yerindeyse, "evet" dedi. Ve tabii, burada, bu bütçede bu milletin yarınının öncelenmediği, dar gelirlinin hedeflenmediği; işçiye, memura, emekliye hiçbir şey vadedilmediği net bir şekilde ortadaydı ama daha acısı şu: Bütçeyi zaten konuşmadık, buraya gelen atanmış, görevlendirilmiş Cumhurbaşkanına bağlı bakanların bile büyük çoğunlukla, neredeyse hiçbiri bütçeyi konuşmadı. Bugün bütçenin izi olarak ortaya konan şey, bakanların akrobatik hareketleri olarak basında da yer aldı. Meclisin mehabetini düşürmemeliydik.” İfadelerini kullandı.
 
“BİZ MİLLETİN AYNASIYIZ”
 
Meclisin Milletin aynası olduğunu ifade eden Çalışkan, “Burası Gazi Meclis; bütçeyi atlattık, burası halkın temsil edildiği yer, burası milletin temsilcileri olarak herkesin gözünün üzerimizde olduğu bir yer. Biz milletin aynasıyız; onun için buraya kabalık, nobranlık, şiddet yakışmaz. Burada her birimiz fikirlerimizi özgürce konuşabilmeliyiz. Zaten fikirlerimizi açıkça konuştuğumuz zaman eleştirebilmeliyiz. Sonuçta gereken yapılacak ama görünüyor ki iktidar mensubu arkadaşlar, burada muhalefetin bir konuşmasına bile razı değiller, hiçbir eleştiriye dahi tahammülleri yok. Burada özellikle de yönetim pozisyonunda olan parti temsilcilerinin de biraz daha dikkatli, duyarlı olması beklenir. Maalesef, bu noktanın da hayli problemli olduğu ortada.” Şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet