Skip Navigation Links

Belen Otobanın Devam Müjdesini Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; Belen Otobanın Devam Müjdesini Açıkladı

Belen Otobanın Devam Müjdesini AçıkladıWeb
TV

Gündem   A+a-

 Uzun yıllardır Hatay’ın trafik yoğunluğu bakımından en önemli noktası olan Belen karayolunda yaşanan sıkışmalar ve ölümlü kazaların artması sebebiyle gündeme gelen Belen otoban bağlantısının devam etmesi yönünde yapılan istişarelerde, büyük bir ilerleme kaydedildi.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Hatay’a yaptığı ziyaret proğramında yaptığı açıklamada önemli bir gelişme olarak duyurduğu, “Sayın vekillerimizin ve yöneticilerimizin yakından takip ettiği İskenderun’u Hatay’a bağlayacak ve Belen’i geçecek olan otoyol projesini bitirdik, yatırım programına alma çalışmalarını başlattık. Orada da niyetimiz inşallah 2024 yılının ilk aylarında o projenin ihalesini de yaparak çalışmalara başlamak.” İfadelerini kullanarak Hatay’a müjdeyi duyurdu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yaptığı bilgilendirme yazısında da şu ifadelere yer vermişti.
“İskenderun-Hatay Otoyolu, 7 km'si bağlantı yolu olmak üzere toplam 42 km uzunluğunda projelendirilmiştir. Güzergâhın yatay-düşey hat ve yan yol planları ile kavşak projeleri onaylanmıştır. Tünel uygulama projeleri tamamlanmış olup, viyadük ve diğer sanat yapılarına ait proje çalışmaları devam etmektedir.
 
 
İskenderun-Hatay Otoyol güzergahı; Belen Otoyol Kavşağı'ndan (Sarımazı) başlayıp, Amanos Dağlarını aştıktan sonra Amik Ovası'nda ilerleyerek Antakya-Reyhanlı Yolu Alaattin Köyü mevkiinde son bulmaktadır. Projenin uygulanması ile Bahçelievler Kavşağı'nda transit trafiği yoğunluğunu azalmış olacaktır. Ayrıca mevcut Bahçelievler Kavşağı'ndaki yerel trafiğin rahatlatılması amacıyla sağa serbest dönüş kolları için proje çalışmaları devam etmektedir.”
Belen Otobanın Devam Müjdesini Açıkladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet