Skip Navigation Links

Tesisler Tıkır Tıkır Çalışıyor!

Lütfü Savaş’ın Bıraktığı Enkazı, Milletvekili Özel Ve Başkan Tosyalı Temizliyor, Her Şeyi Sıfırdan Yeniliyor..

Tesisler Tıkır Tıkır Çalışıyor!

İskenderun   A+a-

 
İSKENDERUN’DA BİYOLOJİK ARITMA TESİSİNDE POMPALARIN MONTAJI TAMAMLANDI, TALAN EDİLEN İÇMESUYU ARITMA TESİSİ YENİLENDİ, BİRÇOK MAHALLEYE ŞEBEKELER YAPILDI..
 
Lütfü Savaş’ın Bıraktığı Enkazı, Milletvekili Özel Ve Başkan Tosyalı Temizliyor, Her Şeyi Sıfırdan Yeniliyor..
 
İller Bankası tarafından yapılan “İskenderun Atıksu Arıtma Tesisi Onarımı ile Atıksu ve Yağmursuyu Terfi Merkezi İnşaat İşi” kapsamında; “Biyolojik Arıtma Tesisi”nin pompalarının montajı tamamlandı.
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın girişimleriyle, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bu tesisin sağlıklı işletilmesi ve feyezan kanalına deşarj edilen pis suların engellenmesiyle şehrimizin uzun zamandır kahrını çektiği kötü kokuların da önüne geçilmiş olacak.
 
KÖTÜ KOKUYA SON
 
Atıksu arıtma tesisi ile atıksu ve ve yağmur suyu terfi merkezlerinin pompa montajları tamamlandı. Bu tesisler tamamlanınca işletilmek üzere, sahibi olan kuruma HATSU’ya devredilecek. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, tesislerde incelemelerde bulunarak, “İskenderun’a hayırlı olsun” dedi.
 
550 MİLYON LİRA HARCANDI
 
Milletvekili Abdulkadir Özel ise “Yakın bir zaman önce İçmesuyu arıtma tesisini DSİ aracılığıyla onarmış ve 600 bin nüfusa yetecek temiz içme suyunu karşılayacak tesisi, altı yıldır bu tesisi devreye almayan HATSU’ya devrettik. Tüm bu tesislerin onarımı ve şehrimize hizmet vermesi için İller Bankası ve DSİ tarafından harcanan bütçe yaklaşık 250 milyon TL’dir. Bu çalışmalar neticesinde daha önce atıl durumda bulunan ve bugünkü değeri yaklaşık 1,5 milyar TL olan içmesuyu arıtma tesisini de şehrimize kazandırmış olduk. Aslantaş barajından getirip arıtarak, şehrimizin kullanımına sunduğumuz bu temiz kaynaktan, şehir merkezimizin yanısıra beldelerimizin de yararlanması için, DSİ tarafından branşman bağlantılarını yapmaya başladık.
 
İÇMESUYU ŞEBEKELERİ YAPILDI
 
Ayrıca beldelerimiz ile tepe mahallelerimiz başta olmak üzere, şehrimizin ihtiyaç duyduğu mahallelerinde içmesuyu şebekelerini yeniledik. Şebeke yenileme çalışmaları, depo onarımları ve branşman bağlantılarının DSİ ve İLLER BANKASINA maliyeti yaklaşık 300 milyon TL’dir. Tüm bu tesislerin yasal olarak asli sahibi ve bugüne kadar ki işletmecisi, su faturalarını ve altyapı katılım bedellerini tahsil etmeye yetkili kuruluş olan Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı HATSU’dur.
Deprem dolayısıyla atıl kalan veya hasar gören altyapı onarımları için kolları sıvayıp, merkezi hükümetin imkanlarıyla harekete geçerek bu çalışmaları yaptık. Tamamlanan bu tesislerin, asli sahibi kurum olan HATSU’ya tesliminden itibaren, sağlıklı bir şekilde bakımlarının da ihmal edilmeden çalıştırılmasını umuyorum. Her adımımız daha güzel ve yaşanabilir bir İskenderun ve Hatay için! Aydınlık yarınlar, sağlıklı günler ümidiyle..” açıklamasında bulundu.
 
 
iskenderun-ek.jpg" alt="" />
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet