Skip Navigation Links

BELEDİYE BAŞKANI TOSYALI: TÜM EKİPLERİMİZ İLE SAHADAYIZ

İskenderun Belediyesi, kentte yaşanan su taşkını sonrası karşı adeta seferber oldu.

 BELEDİYE BAŞKANI TOSYALI: TÜM EKİPLERİMİZ İLE SAHADAYIZWeb
TV

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, şiddetli yağış ve lodosun etkisiyle yaşanan su baskınlarından hemen sonra tüm ekiplerin gece gündüz demeden sahada çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
İskenderun Belediyesi, kentte yaşanan su taşkını sonrası karşı adeta seferber oldu.
Sahada çalışmaları bizzat yöneten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ekiplerin çalışmasına da eşlik ediyor.
Kent merkezinde hayatı normale döndürene kadar tüm ekipleri ile sahada olmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Fatih Tosyalı, şunları söyledi:
EKİPLERİMİZ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA
“İskenderun Belediyesi olarak kent genelinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek hayatın normal seyrinde devam etmesi için seferber olduk. İskenderun sahilimizde yaşanan su taşkınlarının önlenmesi konusunda devam eden çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürümüz Yalçın Eyigün ve teknik ekibiyle birlikte değerlendirdik. Sahil tahkimatı inşa çalışmalarının kapsamının genişletilerek birkaç ay içinde büyük ölçüde tamamlanması hedeflenmektedir.
ESNAFIMIZIN ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANMIŞTIR
 
Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler hassasiyetle alınmıştır. Orman teşkilatımıza bağlı arasözlerimiz, emniyet ve jandarma araçlarımız, İller Bankası ve DSİ’ye bağlı araçlarımız da saha çalışmalarında aktif görev alıyor.
İçişleri Bakanlığımız AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü marifetiyle afetten etkilenen vatandaşlarımızın yanında olacağız. Süreci yakından takip eden Bakanlarımız Sayın Ali Yerlikaya ile Sayın Mahinur Özdemir’e şükranlarımızı arz ediyoruz. Bir süre önce başlanan tahkimat çalışmalarını kot farkı gözetmeksizin tüm sahil boyunca büyütüyoruz. Tahkimat/anroşman/beton blokajın yanısıra drenaj kanalları dalgakıranlar inşa edilecek.
KISA SÜREDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK
Tüm bu tedbirler birlikte çalışmaya başladığında inşaallah bir daha bu tür manzaralarla karşılaşmayacağız. AFAD başkanımız bizzat zarar tespit çalışmalarını yerinde yürütmek üzere şehrimizde.
İlk andan itibaren bizleri arayan soran, yardım teklif eden belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziantep, Konya ve Kayseri Büyükşehir Belediyelerimize bağlı KOSKİ’nin ve KASKİ’nin değerli yöneticileri araçlarıyla ve ekipmanlarıyla İskenderun’umuzda çalışmalarına başladı. Kısa sürede tüm bu çalışmaları tamamlayacağız ”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 BELEDİYE BAŞKANI TOSYALI: TÜM EKİPLERİMİZ İLE SAHADAYIZ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet