Skip Navigation Links

'İnşaatçıdan fotoğrafçı mı olur' dediler, yılmadı oldu

'İnşaatçıdan fotoğrafçı mı olur' dediler... Çektiği fotoğraf ve videolarla adından bahsettirdi

'İnşaatçıdan fotoğrafçı mı olur' dediler, yılmadı oldu

Yaşam   A+a-

 Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan duvar ustası ve profesyonel fotoğrafçı Naim Aydar, 17 yıldır yaşadığı ilçenin ve şehirlerin güzelliklerini sosyal medya üzerinden tüm dünyaya tanıtıyor."İnşaatçıdan fotoğrafçı mı olur" dediler...
 
Çektiği fotoğraf ve videolarla adından bahsettirdi
 
MUĞLA - Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan duvar ustası ve profesyonel fotoğrafçı Naim Aydar 17 yıldır yaşadığı ilçenin ve ülkemizin şehirlerinin güzelliklerini sosyal medya üzerinden tüm dünyaya tanıtıyor.
 
Maddi zorluklar nedeni ile çocuk yaşta inşaatlarda çalışmak için Marmaris'e gelip sonrada hayatına burada devam eden Aydar, askerden sonra fotoğrafçılık yapmak isteyince 'İnşaatçıdan fotoğrafçı mı olur' sorusu ile karşılaşınca 'olur hem de en iyi olur " diyerek 10 yıldır fotoğrafçılık yapmaya devam ediyor.Marmaris'in muhteşem görüntüleri, 6 Şubat Deprem felaketinin simge olmuş Hatay görüntüleri, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı için çektiği kültürel videoların yanı sıra, moda ve ürün fotoğrafları da çeken Naim Aydar gelecekteki hedefinin fotoğraf sergileri açmak ve fotoğraf severler için bir akademi kurmak olduğunu belirtti.
 
'Maddi zorluklar sebebi ile okulu bırakıp inşaatlarda çalışmaya başladım'
 
Fotoğrafçı Naim Aydar Marmaris'e ilk gelişi ile ilgili 'Yani aslında hikayenin başına gidersek benim geliş amacım tabii ki fotoğraf değildi. Aslında ben de 2006 yılında buraya inşaatta çalışmaya geldim. O süreçten fotoğrafa geçiş süreci biraz farklı oldu tabi. Yani bir dönem orada bir şekilde liseyi bıraktım. Anadolu lisesini kazanmıştım. Oradan bırakıp buraya inşaatta çalışmaya geldim. Ailenin maddi durumundan dolayı çalışmak zorunda kalıyorsun. Ben de buraya çalışmaya geldim. O süreçte bir yandan inşaatlarda çalıştım, bir yandan da açıktan liseyi okudum ve orada bitirdim" dedi."İnşaatçıdan fotoğrafçı mı olur?13 yaşında inşaatlarda çalışmak için geldiği Marmaris'ten askere gitmek için ayrılan Naim Aydar 'Askerliğe kadar kışları inşaat, yazları da Turizm'de çalıştım. Askere gittikten sonra tabi bazı düşüncelerin değişiyor. Daha farklı şeyler yapası geliyor insanın. Ben de buraya geldiğimde daha öncede hep böyle fotoğrafçılığa karşı bir sevgim vardı. Merak ederdim, fotoğraf çekimlerini takip ederdim. Bir şekilde hoşuma gidiyordu, ilgimi çekiyordu. Bir arkadaşım vasıtasıyla biz otel fotoğrafçılığı yapıyoruz, bize bir eleman lazım yanımda çalışacak bir arkadaş diye. Ben de ben yapabilirim dedim. Tabi ya olur mu dediler yani taş duvar. Ben taş duvar ustasıyım tabi ki. "Taş duvar ustasından da fotoğrafçı mı olur?" dediler. Ben "seviyorum yaparım" dedim" fotoğrafçılığa geçiş serüvenini anlattı.Aydar "Ben bu işe yatkın olduğumu da öğrendim. Zamanla bu fotoğrafları çektikçe gelen tepkiler üzerine aslında ne kadar güzel bir şey olduğunu ve benim yaptığım şeyleri de insanların sevdiğini gördükçe daha çok yapasım geldi ve daha farklı şeyler yapmaya çalıştım ve gittikçe de hep daha güzel şeyler oldu" dedi.'
 
İlk makinamın kırık yerini bantla yapıştırıyordum'
 
2017 yılında profesyonel olarak otellerde turistlerin tatil fotoğraflarını çekerek mesleğe başladığını belirten Aydar, 'Hatta şöyle bir durum olmuştu ilk başladığım zaman tabi kamera almam gerekiyor. Fotoğraf makinesi şu an marka vermeyeyim o zaman da ikinci el bir kamera buldum. Böyle kırık bir tane makine de onu da hatta bantlayarak çalışıyordum uzun bir süre. Sonra tabii üç dört farklı makine ile devam ettim. Bu arada makine hala duruyor bende" şeklinde konuştu.' TGA dan teklif gelince çok mutlu oldum 'Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı destekleri ile Güneydoğu tanıtım filmleri çekimlerine katıldığını anlatan Naim Aydar 'Ben hem tarihi yerleri hem de doğa fotoğrafı çekmeyi çok seviyordum. Bir de ben aslen Ağrı'da olduğum için aslında Marmaris'te çektim böyle deniz, kum, doğa yeşillikler oradaki insanlar çok sevdi ve beğendiler. Orada çektiklerimi böyle farklı kültürel şeyleri buradakiler çok beğeniyor. Ben iki tarafta bir şeyler çekmeye çalıştım. Tabi bu süreçte de güzel şeyler oldu. Takip edenler, yorum yapanlar veya paylaşanlar. Böyle paylaşımlara devam ettikçe ismim duyulmaya başladı. Bunun üzerine Turizm Bakanlığa bağlı Türkiye Geliştirme Ajansı'nda benimle iletişime geçtiler ve Doğu'da bir proje olduğunu, bu projeye katılmak ister misin diye sorulduğunda "katılmak isterim" dedim. ve tabi ki Hakkari, Şırnak tarafına çekimlere gittik ve çok güzel doğa harikası yerleri keşfettik. Çok güzel fotoğraflar, çok güzel videolar çektik, paylaştım ve bunların da etkisi çok fazla oldu, güzel oldu. Görselleri Turizm bakanlığına bağlı ajansa teslim ettik. Aynı zamanda kendimiz de paylaştık. Tabi bunun yanında kendimiz de paylaşıyoruz sadece. Ben doğuda Hakkari, Şırnak değil de Mardin, Diyarbakır, Urfa doğuyu geziyorum. Hala da planlarım da programlar var, yine gideceğim" dedi.
 
' Depremde elimden gelen tek şey felaketin büyüklüğünü gösterebilmekti'
 
Ülkemizin yaşadığı 6 Şubat depremlerinde Hatay'a giderek orada yaptığı dron çekimleri ile tüm dünyada görüntüleri kullanılan Aydar 'Hatay'a gitme sebebim de şuydu. Benim çok sevdiğim bir ağabeyimin ailesi oradaydı ve deprem oldu. Biz ikinci gün sabahı yola çıktık, ailesini almaya gittik. Ben de bir yanda yanında ekipmanlarımı da almıştım. Yolda bir haber olur, bir şey olur ya da yardımcı oluruz yardım amaçlı. Burada yangınlarda çok işe yaramıştı. Yanıma aldım. Biz oraya gittiğimizde aslında Hatay'da olan depremin felaketin çok büyük olduğunu orada fark ettim aslında. Yani o haberlere daha o kadar görüntü yoktu ve bizim elimize gelecek ya da yapabileceğimiz bir şey yoktu. O an tek yapabileceğim bir şey vardı orada dikkati çekmek. Burada büyük bir felaketin olduğunu. Ben de birkaç görüntü çektim, paylaştım tabi paylaştıktan sonra açıkçası ben o kadar büyük tepki olacağını beklemiyorum. Çünkü bütün haberler paylaştı, bütün televizyonlar, yerli yabancı basın iletişime geçti. Her isteyenle de paylaştım görüntüleri ve bir şekilde aslında orada Hatay'daki o büyük felaketin dikkatini çekmiş oldum. ve tabi o süreçte şöyle bir durum vardı. Herkes kendince elinden gelebileceği bir şeyler yapması gerekiyor benim mesleğimden dolayı. Ben fotoğraf videolarla insanlara yardımcı olmaya çalışıyordum ve gittiğim yerlerde köyler olsun, ilçeler olsun biraz yıkımın büyük olduğu yerlerde elimden geldiğince hem kurtarma çalışmalarında yardımcı olup hem de görüntülere destek vermeye çalışıyordum' diyerek yaşadıklarını aktardı.
 
Kaynak: İHA
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet