Skip Navigation Links

Enkaz, depremzede kadının üretim alanı oldu

Hatay'da yaşayan depremzede Müfide Yılmaz, binalardan geriye kalan enkazlarda yöresel ürünler üreterek hem aile ekonomisine katkı sağlıyor,

Enkaz, depremzede kadının üretim alanı oldu

Yaşam   A+a-

 hem de hayata dair umudunu yitirmiyor. Yılmaz, iş yerinin yanında bulunan binaların yıkılmasıyla ortaya çıkan enkaz alanlarına ocak kurarak yeniden üretime başladı. Evlatlarını ürettiği yöresel ürünlerle okuttuğunu ifade eden Yılmaz, işini zevkle yaptığını söyledi.Enkaz, depremzede kadının üretim alanı oldu
 
HATAY - Hatay'da yaşayan depremzede Müfide Yılmaz, binalardan geriye kalan enkazlarda yöresel ürünler üreterek hem aile ekonomisine katkı sağlıyor, hem de hayata dair umudunu yitirmiyor.Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay'da yaralar sarılıyor.
 
 
Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi 62 yaşındaki Müfide Yılmaz, yaklaşık 40 yıldır yöresel ürünler üretiyor. Asrın felaketinin ardından hayata dair umudunu yitirmeyen Yılmaz, enkaza dönen memleketinde ümitlerini yeniden yeşertti. Yılmaz, iş yerinin yanında bulunan binaların yıkılmasıyla ortaya çıkan enkaz alanlarına ocak kurarak yeniden üretime başladı.
 
 
Hayata tutunma azmiyle takdir toplayan kadın, işini zevkle yaptığını söyledi."20 yaşından beri yöresel ürünler yapıyorum, 4 çocuk annesiyim onları büyütüp okuttum"Evlatlarını ürettiği yöresel ürünlerle okuttuğunu ifade eden Yılmaz, "20 yaşından beri yöresel ürünler yapıyorum, 4 çocuk annesiyim onları büyütüp okuttum. Şimdi kendi geçimim için çalışıyorum. Depremden sonra çok stresliydim içimiz acıdı ve dağıldık daha sonra karar verdim işime dönmem gerektiğini ve sıkıntımı bu şekilde atlatabilirim diye düşündüm. Yöresel ürünleri büyük bir keyifle yapıyorum yaparken stresim azalıyor. 20 yaşlarında daha yeni evlenmiştim ve kendi evimde üretime başladım iş yerim yoktu daha sonra kendime dedim neden iş yeri kurmayayım sonradan iş yeri kurmaya çalıştım ve şuan büyük bir zevkle ürünlerimi yapıyorum" dedi.
 
 
Kaynak: İHA
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet