Skip Navigation Links

“HALK SAMİMİ OLMADIĞINIZI GÖRDÜ”

ÇALIŞKAN KENTSEL DÖNÜŞÜM YETKİSİNİN BELEDİYELERDEN ALINMASINA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

“HALK SAMİMİ OLMADIĞINIZI GÖRDÜ”Web
TV

Gündem   A+a-

 Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, AK Parti grubunun Kentsel Dönüşüm Yetkisini Belediyelerden alınmasını manidar bulduğunu ifade ederek, AK Parti’nin Belediye seçimlerini kaybedeceği korkusuyla yetkiyi almaya çalıştığını ifade etti.
 
 
Çalışkan, "Hayat üçgeni hayat kurtarır." Diye bir kelime vardır, bunu da zannediyorum yanlış anlamışsınız; sizin hayat üçgeniniz para, makam ve iktidar hırsından ibaret.” Diyerek iktidarı sert dille eleştirdi.
 
 
“HALK SAMİMİ OLMADIĞINIZI GÖRDÜ”
 
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsünden konuşan Çalışkan, “İktidar mensubu arkadaşların depremle ilgili hadiseyi de sıradan bir hadise gibi gördükleri aşikâr; sizin konuştuklarınız ile fiilen yaşananlar birbirinden tamamen ayrı. Burada yapılması gereken şey, acilen depremzede halkın tepkilerine, taleplerine kulak vermek olmalıdır. Maalesef ki bugün Kahramanmaraş halkı isyan ediyor, Adıyaman halkı mağdur, her zaman üvey evlat muamelesi gören Hatay halkı da isyanlarda. Samimi olmadığınızı çevredeki seçmenleriniz bile gördü.” Diyerek tepki gösterdi.
 
 
“YETKİYİ BAŞKA KURUMA VERME PEŞİNDESİNİZ”
 
 
Burada, kentsel dönüşümle ilgili yetkinin belediyelerden alınıp bir birime verilmesi de son derece manidar. Hem yerel yönetimin devre dışı bırakılacağı anlaşılıyor hem de zannediyorum önümüzdeki belediye seçiminden de şimdiden umutları yitirdiniz, onun için yetkiyi başka bir kuruma verme peşindesiniz. Burada yapılması gereken şey halkın durumunu anlamak, empati yapmak. Bugün, deprem bölgesinde yaşayan insanların evleri yok, işyerleri yok, barınacakları yer yok, imkânları yok; bunlara hibe verilmesi gerekir, teşvik verilmesi gerekir, faizsiz kredi verilmesi gerekir ama bunların hiçbiri maalesef ki gündeminizde yok.
 
 
“SİCİLİNİZ HİÇ TEMİZ DEĞİL”
 
 
“Burada siciliniz maalesef ki hiç de temiz değil. Burada "parsel" lafı dendiğinde maalesef ki artık ismiyle müsemma bir hâle geldi. Ben sözlerimi tamamlarken şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ki burada Saadet-Gelecek grubu olarak Filistin davasına sahip çıkmaya devam edeceğiz, sizin yaptığınız gibi bunun sadece miting malzemesi yapılmasına rıza göstermeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.
“HALK SAMİMİ OLMADIĞINIZI GÖRDÜ” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet