Skip Navigation Links

ÇALIŞKAN: “İSRAİL PSİKOLOJİK YENİLGİYE UĞRAMIŞ DURUMDA”

“BEDELİ ÖDENECEKTİ”

ÇALIŞKAN: “İSRAİL PSİKOLOJİK YENİLGİYE UĞRAMIŞ DURUMDA”

Gündem   A+a-

 Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonları hakkında özel bir kanala değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Filistin davasının Milli Görüş Hareketi’nin elli yıldan beridir birinci gündeminde olan konularından biri olduğunu davanın sadece Mescid-i Aksa ve Gazze olmadığını Milli Görüş Hareketi’nin temel var oluş gayesinin bir parçası olduğunu savundu.
 
“BEDELİ ÖDENECEKTİ”
 
Filistin’de dönen hadiselerin Siyonizm’in merkezinde olduğunu ifade eden Çalışkan, “Siyonizm de dünyanın tüm ülkelerin gidişatına, ekonomisine ve eğitimine müdahil olduğuna hareketle Filistin davası Milli Görüş için önemlidir. Şunu da belirtmem gerekir ki bazı basın yayın organları, adeta Hamasın saldırganlığını ve durup dururken savaş çıkardığı gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Gazze son birkaç yıldır, büyük açık hava hapishanesi, olarak yaşam sürdürmekteydi. Bunun nihayetinde bir sonucu olacaktı, bedeli ödenecekti.” Dedi.
 
“İSRAİL PSİKOLOJİK YENİLGİYE UĞRAMIŞ DURUMDA”
 
Çalışkan ayrıca Hamas’ın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği bu saldırı bütün İslam dünyası için bir tehdit ve uyarı niteliği taşıdığını ifade ederken şöyle konuştu; “Hemen her yerde normalleşmeye karşı başlatılan adımlara da dur denmiş olacaktır. Özellikle Katar ve Suudi Arabistan’ında açıklamaların da bu açıdan umut vericidir ancak şunu belirtmek gerekir ki televizyonlara yansıyan ölmüş İsrail askerlerine yönelik görüntülerin, dünyaya servis edilen bir görüntü olduğunu düşünüyorum. Burada Hamas’ın itibar saldırısına uğraması sağlanmaktadır. Önemli bir hususta Netanyahu’nun son birkaç aydır İsrail’in tarihinde olmadığı kadar bir iç muhalefetle karşı karşıyaydı. Bununla birlikte Netanyahu’nun güçlendiği gibi bir durum ortada ama İsrail güçten anlar, güçten anladığı içinde bu güç karşısında ciddi anlamda bir psikolojik yenilgiye uğramış durumdalar.”
 
“İSLAM SAVAŞI TASVİP ETMEZ”
 
İslam’ın yapı itibariyle savaşı tasvip etmediğini vurgulayan Çalışkan, “Bugün Filistin halkına karşı işlenen insanlık suçunun da bir şekilde karşılığının olması gerekiyordu. Umarız ki Filistin’in bu hareketiyle, Siyonist yönetim dersini alır, Gazze halkına uygulanan ambargoyu kaldırır. Türkiye halkının Filistin’in yanında olduğu gayet açıktır. Bir başka önemli hususta İran’a yönelik tutumlar, büyük orta doğu projesiyle başlayan süreç İran’a da kaydırılırsa bu bölge için süreç çok büyük bir felaket olur, zaten böyle bir saldırının hedefinde direk Türkiye olduğunun çok açık bir göstergesi olur.” Şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet