Skip Navigation Links

İskenderun Gençlik Merkezi Üstada Saygı Ziyareti Yaptı

‘GENÇLER SENİ UNUTMADI’ KONSERİNDE İSKENDERUN GENÇLİK MERKEZİ DE YERİNİ ALDI!

İskenderun Gençlik Merkezi Üstada Saygı Ziyareti Yaptı Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

 2023 yılının ‘Aşık Veysel Yılı’ olarak ilan edilmesi nedeniyle 81 ilden bağlamalarıyla Sivas’a gelen genç sanatçılar gönül gözüyle dünyayı okuyan, dizeleriyle tüm insanlığı kucaklayan ve unutulmaz eserleri miras bırakan Aşık Veysel anısına muhteşem bir konser icra etti.
Protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş konserde seslendirilen eserleri dinledi. İskenderun Gençlik Merkezinde bağlama eğitimi veren Muhammed Emin OĞUZ ve piyano, gitar eğitimi veren Beste EMEK konserde yer alarak Hatay’ı temsil etti. Ayrıca konser için giden genç sanatçılar Sivas’taki kongre ve müze gibi tarihi yerleri gezip Aşık Veysel’in evini ziyaret ettiler. Büyük Halk Ozanımızın kendi bağlamasıyla tanışıp eserlerini okudular. Ziyaretlerinde Aşık Veysel’in hatıra defterine: Hatay’dan Veysel aşkı ile yola revan oluşumuzun bir simgesiydi. İskenderun Gençlik Merkezimizden saygı ve minnetlerimizi getirdik üstada.Aşk ile çıkılan bu yol her zaman daim olsun. , ifadelerini yazdılar. Son olarak üstadın kabrine giderek vefalarını gösterdiler.
 
Konu hakkında açıklamada bulunan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet KESKİN şu ifadeleri kullandı;
“Bir milleti yaşatan kültürüdür. Türk Halk Müziğinin büyük ustasının anıldığı bu konserde İskenderun Gençlik Merkezi olarak yer alıp memleketimizi güzel bir şekilde temsil ettiğimiz için son derece mutlu ve gururluyuz. Gençlerimizi her alanda görebilmek için bugüne kadar elimizden geleni yaptık, bundan sonra da yine her türlü desteği sağlayıp gençlerimizin yanında olmak için çabalayacağız.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İskenderun Gençlik Merkezi Üstada Saygı Ziyareti Yaptı  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet