Skip Navigation Links

İTSO İle Reyhanlı TSO İstişare Toplantısında Buluştu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası meclis ve yönetim üyelerinin katılımları ile istişare toplantısı düzenlendi.

İTSO İle Reyhanlı TSO İstişare Toplantısında Buluştu

Hatay   A+a-

 
İTSO ile Reyhanlı TSO Yönetim ve Meclis Üyeleri İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi
“Deprem Sonrası Bölgemizde Yaşanan Son Gelişmeler Değerlendirildi”
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası meclis ve yönetim üyelerinin katılımları ile istişare toplantısı düzenlendi.
 
Arsuz yolu üzerinde Lavidas Restaurantta düzenlenen toplantıya, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Ticaret Necmettin Zaroğlu, İTSO ve Reyhanlı TSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, toplantıda yer aldı.
 
Reyhanlı TSO Başkanı Zaroğlu; “Deprem Felaketi Yaşayan Hatay’a Daha Çok Destek Lazım.”
6 Şubat tarihinde bölgemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası yaraların sarılması noktasında, bölgemizin ekonomik sosyal ve kültürel yönden gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu; “İş İnsanları olarak depremden etkilenen şehirlerimizden biri olan İskenderun’da iş dünyası ile bir araya gelip, karşılıklı sorunlarımızı görüşmek ve istişarede bulunmak istedik. Bölgemizin etkili STK Temsilcileri olarak sorunlarımızı konuşmamız gerektiğini, Bölgemizdeki deprem sonrası gelişmeler, kalıcı konutların ne aşamada olduğu, İş dünyası olarak finansmana erişim noktasında yaşadığımız sorunları birada sizlerle birlikte konuşup tartışıp Hükümetimize, Bölge milletvekillerimiz aracılığı ile aktarmamız gerektiğini, burada sorunları olan arkadaşlarımızın talepleri de TOBB’a iletilecektir. Asrın felaketi olan 6 Şubat depreminde bölgemiz çok büyük yaralar aldı. Bunun da çözüm noktası hükümetimiz ve devletimizdir. Bizler Sivil Toplum örgütleri olarak elimizden geldiğince sorunları aktarmaya çalışıyoruz. TOBB’da yapılan Ekonomi şurasında Bölgemiz adına Hatay’ı ve yaşadığımız sorunları ve ihtiyaçları iletme fırsatı bulduk. En çok hasar ve can kaybı maalesef ilimizde oldu. Hatay’ın sesi ve sorunları yeterince duyulmadı, şu anda Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da Gaziantep’te kalıcı konutların bittiğini duyuyoruz. İnşaatların teslim edilme noktasına geldiği söyleniyor ancak, Hatay’ın konut teslimi konusunda çok geride kaldığına şahit oluyoruz. Bizler Hatay halkı olarak eski canlı günlere dönmek, ekonomide ilk 10 il arasına girmek için kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Devletimizin Hatay’a daha fazla pozitif destek vermesini bekliyoruz” dedi.
 
İTSO Başkanı Yılmaz, “El Birliği ile Bu zorlu Süreci Atlatacağız”
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, toplantıda söz alarak, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bu toplantıda yer almak ve sorunlarımızı paylaşmak için buradayız. Deprem sonrası toparlanma sürecinde hep birlikte el ele vererek bölgemiz ekonomisini eski günlere çevirebilmeyi arzu ediyoruz. Bu gün burada komşu ilçemiz Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası yönetim ve meclis üyelerimiz ile bir aradayız. Bölgemizde yaşanan sorunların çözümü noktasına istişarelerde bulunarak, sizlerin istek ve taleplerini en yetkili mercilere iletiyoruz. Deprem sürecinde sürekli sahada yer alarak, üyelerimizin sorunları ile yakından ilgilendik hala ilgilenmeye devam ediyoruz. Bu vesile ile bölgemize yeni bir tesis kazandıran Abdullah Basık kardeşimize de iş yerinin hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı: “Biz Hatay’ı Bir Bütün Olarak Görüyoruz”
 
Toplantıda son olarak söz alan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, Reyhanlı ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim ve meclis üyeleri ile bir araya gelmekten dolayı memnun olduğunu belirterek, “Biz Hatay’ı bir bütün olarak görüyoruz. Yaşadığımız bu zorlu süreci el birliği ile atlatmak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. 6 Şubat tarihinde bölgemizde büyük bir deprem felaketi yaşadık. Belediye olarak tüm imkanlarımızı halkımızın hizmetine sunduk. Deprem sürecinde ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşlarımız var. Özellikle iş yerlerini kaybeden vatandaşlarımız için yeni konteyner alanları ve iş yerleri kuruyoruz. Bir yandan insanlarımızı çadırlardan çıkarttık, şu anda geçici konteynerlerde barındırıyoruz. İskenderun’da şu anda 4 bine yakın konutun ihalesi yapıldı inşaatına başlandı. Depremin boyutuna bakıldığında Hatay bir yana 10 il bir yana yani bizim bölgemiz depremden dolayı felaketi yaşadı, can kayıpları ve çok ciddi hasarlar oluştu. Bu süreci birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatacağımıza inanıyorum. Hatay medeniyetler ve hoş görü şehri. Ölen canları geri getiremeyiz ancak bu şehri tekrar ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Bu konuda devletimiz ve hükümetimiz de büyük gayret sarf ediyor. İskenderun ve bölgemizin sorunlarını Bakanlık düzeyinde en yetkili birimlere milletvekillerimiz ile birlikte ileterek, çözümler buluyoruz. Bu gün de İş dünyamız ile bir aradayız. Bizler sizlerle birlikte hareket ettiğimiz sürece her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize inanıyorum. İş Yerini yeni açan işletme sahiplerine de hayırlı işler diliyorum” dedi.
 
Toplantı, yapılan konuşmalar sonrası karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu.
 
itso-1.jpg" alt="" />
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet