Skip Navigation Links

HATAY’IN JEOPOLİTİK KONUMU İHMAL EDİLMEMELİ

HASARLI BİNALAR YIKILACAK MI YIKILMAYACAK MI?

HATAY’IN JEOPOLİTİK KONUMU İHMAL EDİLMEMELİWeb
TV

Gündem   A+a-

 Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay Basın Cemiyeti’ne (HBC) hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Geçen hafta kongreye giderek, güven tazeleyen Hatay Basın Cemiyeti Başkanı Hikmet Otuzbir’i ve üyelerini tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.
 
 
 
Şehrin güçlü şekilde ayağa kalkması için basına hiç olmadığı kadar ihtiyaç olduğunu, her fırsatta şehrin sorunlarının çözülmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Çalışkan, “Hatay’daki durumu, eksikleri, yanlışları ve bir an önce yapılması gerekenleri aktarmaya devam ediyoruz” dedi.
 
 
 
Çalışkan, ayrıca şehrin depremde en büyük yaşadığı sorunlardan birinin ulaşım olduğunu, bu nedenle; Belen Geçidi Projesinin zaman kaybetmeden yapılması, İskenderun-Belen arasındaki tünel geçişinin sağlanması ve otobanın uzatılarak şehre giriş yollarının sayısının artırılması gerektiğinin altını çizdi.
 
 
 
*HATAY’IN JEOPOLİTİK KONUMU İHMAL EDİLMEMELİ*
 
 
 
Vatandaşlarımızın en önemli sorunu barınma ve su temininde yaşandığını belirten Çalışkan, “İnsanlar kira desteği alarak geçimin sağlamak için çadırda yaşamaya devam ediyor. Depremin çok sert vurduğu lokasyonların başında gelen Hatay’ın acilen özel afet bölgesi ilan edilmesi gerekir. Bunda çok geç bile kalınmıştır.
 
 
 
Sınır ili oluşumuz olması nedeniyle stratejik öneme sahiptir. Bu nedenle burası kesinlikle boşaltılmamalı insanların geri dönüşü büyük oranda sağlanmalıdır. Demografik yapı değişimi ve mühendisliklerle Hatay’ın jeopolitik konumunun ihmal edilmemesi gerekir. Bütün bunlarla beraber eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı, sanayi konularında mutlaka büyük yatırımlar yapılması gerekiyor ki, insanların Hatay’a dönüşü hızlansın.” dedi.
 
 
 
Hatay'ın daha önceleri deprem yaşamış yerlerle kıyaslanarak zamanla tekrar canlanacağını iddialarına da değinen Çalışkan, “Elimizde bir Van depremi örneği var. 2011 yılında Van depremi olunca %46 vatandaşımız şehri terk etmiş, 2012’da da sadece %4 civarında insan geri dönüş yapmıştır.
 
 
 
*HASARLI BİNALARDA DURUM KARMAŞASI YAŞANIYOR*
 
 
 
Deprem bölgelerinde en büyük sorunlarından bir diğerinin hasarlı binalarının ne olacağı. Orta hasarlı” binaların sürekli yıkılıp-yıkılmayacağıyla ilgili karar değişikliği vatandaşlarda ciddi huzursuzluğa neden olmaktadır. Yıkılmayacaksa, güçlendirmeye ne şartlarda ve ne zaman müsaade edileceği henüz bilinmiyor. Zemin etüdü yapmadan, yerinde dönüşüm sorularına net cevaplar vermeden, kamunun vereceği sübvansenin ne olacağı, nasıl olacağı belirlenmeden orta hasarlıların ne olacağı meçhul, belirsizlikler yumağı içinde bir durumla karşı karşıyayız.” diyerek eleştiride bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ziyaret ve tebriklerinden dolayı Çalışkan’a teşekkür eden Hatay Basın Cemiyeti Başkanı Hikmet Otuzbir, “Milletvekilimiz Hatay’ın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve basında sık sık gündeme getirerek insanların yaralarını çözmek için elinden gelen gayreti fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyor. Biz de bu şehrin gazetecileri olarak kentin sesi olmaya çalışıyoruz.” dedi.
 
 
 
Hatay Basın Cemiyeti’nin her koşulda sahada aktif gazetecilerden kurulu bir cemiyet olduğuna da vurgu yapan Başkan Hikmet Otuzbir, “Biz geçmişimizden aldığımız dersle, şehrimizin geleceğinin daha güzel şekilde planlanması için tüm çabamızı göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 
 
Ziyarette Milletvekili Çalışkan’ın yanı sıra Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mehmet Harputluoğlu, Saadet Partisi Antakya İlçe Başkanı Fadıl Koçak ve parti yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.
HATAY’IN JEOPOLİTİK KONUMU İHMAL EDİLMEMELİ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet